Čokoladna kora s maslacem od kikirikija

Čokoladna kora s maslacem od kikirikija

Opis

Priprema:

Otopite čokoladu. Ako sadrži kakao maslac stavite čokoladu u plastičnu posudu i zagrijte u mikrovalnoj na 30 sekundi. Kad izvadite iz mikrovalne trebate imati 50% tekuće i 50% čvrste čokolade. Miješajte bez dodatnog zagrijavanja, dok se sva čokolada ne otopi. Ako ima nekih komadića koji se nisu sasvim otopili, možete blago zagrijavati smjesu fenom za kosu, uz miješanje, kako bi se uklonile grudice.

Polovicu otopljene čokolade izlijte na papir za pečenje u debljinu od 5 do 7 mm. Ostavite na sobnoj temperaturi da se stegne. Čim se slegne, razmažite tanak sloj maslaca od kikirikija preko čokolade. Nanesite ostatak otopljene čokolade preko maslaca od kikirikija. Ukrasite pečenim kikirikijem prije nego što se površinska čokolada stegne. Ostavite u frižideru 5 minuta da se sve slegne i očvrsne.

Sastojci

Sastojci

  • 200 g kvalitetne mliječne čokolade
  • 25 g glatkog maslaca od kikirikija
  • 100 g glatkog maslaca od kikirikija

Povezani recepti