Čokoladna kora s maslacem od kikirikija
Recept iz: Kirsten Tibballs
Kirsten Tibballs, koju MasterChef naziva „kraljicom čokolade“ jedna je od australskih najpoznatijih i međunarodno poštovanih slastičarki i stručnjakinja za čokoladu.
Sastojci
- 200 g kvalitetne mliječne čokolade
- 25 g glatkog maslaca od kikirikija
- 100 g glatkog maslaca od kikirikija
Priprema
- Otopite čokoladu. Ako sadrži kakao maslac stavite čokoladu u plastičnu posudu i zagrijte u mikrovalnoj na 30 sekundi. Kad izvadite iz mikrovalne trebate imati 50% tekuće i 50% čvrste čokolade. Miješajte bez dodatnog zagrijavanja, dok se sva čokolada ne otopi. Ako ima nekih komadića koji se nisu sasvim otopili, možete blago zagrijavati smjesu fenom za kosu, uz miješanje, kako bi se uklonile grudice.
- Polovicu otopljene čokolade izlijte na papir za pečenje u debljinu od 5 do 7 mm. Ostavite na sobnoj temperaturi da se stegne. Čim se slegne, razmažite tanak sloj maslaca od kikirikija preko čokolade. Nanesite ostatak otopljene čokolade preko maslaca od kikirikija. Ukrasite pečenim kikirikijem prije nego što se površinska čokolada stegne. Ostavite u frižideru 5 minuta da se sve slegne i očvrsne.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Desert s čokoladnim tartufima
Recepti Mary Berry
Glazirani francuski tart od bresaka
Recepti Mary Berry
Čokoladne brownie kocke
Recepti Kirsten Tibballs
Parfe s bijelom čokoladom i kikirikijem
Recepti Mary Berry
Galette od krušaka i borovnica
Recepti Kirsten Tibballs
Semifredo s jagodama i vrhnjem
Recepti Kirsten Tibballs
Tart s malinama i slatkim vrhnjem
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladni kolač rocky road
Recepti Kirsten Tibballs
Pikantni čokoladni napitak s ledom
Recepti Kirsten Tibballs
Sladoledni štapići čupavci