Čokoladna kora s maslacem od kikirikija
Recept iz: Kirsten Tibballs

Kirsten Tibballs, koju MasterChef naziva „kraljicom čokolade“ jedna je od australskih najpoznatijih i međunarodno poštovanih slastičarki i stručnjakinja za čokoladu.
Sastojci
- 200 g kvalitetne mliječne čokolade
- 25 g glatkog maslaca od kikirikija
- 100 g glatkog maslaca od kikirikija
Priprema
- Otopite čokoladu. Ako sadrži kakao maslac stavite čokoladu u plastičnu posudu i zagrijte u mikrovalnoj na 30 sekundi. Kad izvadite iz mikrovalne trebate imati 50% tekuće i 50% čvrste čokolade. Miješajte bez dodatnog zagrijavanja, dok se sva čokolada ne otopi. Ako ima nekih komadića koji se nisu sasvim otopili, možete blago zagrijavati smjesu fenom za kosu, uz miješanje, kako bi se uklonile grudice.
- Polovicu otopljene čokolade izlijte na papir za pečenje u debljinu od 5 do 7 mm. Ostavite na sobnoj temperaturi da se stegne. Čim se slegne, razmažite tanak sloj maslaca od kikirikija preko čokolade. Nanesite ostatak otopljene čokolade preko maslaca od kikirikija. Ukrasite pečenim kikirikijem prije nego što se površinska čokolada stegne. Ostavite u frižideru 5 minuta da se sve slegne i očvrsne.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Crvena baršunasta torta Mary Berry
Recepti Mary Berry
Otvorena pita od jabuke i kruške
Recepti Mary Berry
Portugalski tart od marelice
Recepti Mary Berry
Čokoladna rođendanska torta
Recepti Warren Mendes
Uštipci koesisters
Recepti Justine Schofield
Pečena nektarina i halloumi s medom
Recepti Luca Ciano
Zabaglione s kavom i prepečenim panettoneom
Recepti Luca Ciano
Puding od bijele čokolade i banana sa slanim karamel umakom
Recepti Luca Ciano
Gelato affogato od slatkog krumpira
Recepti Donal Skehan
Božićne palačinke s kompotom od bobičastog voća