Odrezak s povrćem s roštilja i preljevom od citrusa
Recept iz: Donal Skehan
Stavite odrezak u posudu, s malo ulja, ribljeg umaka i puno crnog papra. Odložite.
Stavite tavu za roštilj na jaku vatru. Pomiješajte povrće s malo ulja, pecite ga 2–3 minute sa svake strane ili dok malo ne pougljeni. Prebacite u posudu za serviranje.
Izvadite odrezak iz marinade, stavite u tavu i pecite svaku stranu 1–2 minute. Izvadite ga iz tave i odložite da odmori.
Za preljev, u zdjelu stavite limetin sok, riblji umak i šećer i miješajte dok se šećer ne rastopi, zatim umiješajte ulja.
Narežite odrezak na veće komade i poslažite na povrće. Poprskajte lišćem korijandra i kikirikijem, nakapajte preljev i poslužite.
Sastojci
- 450 g goveđeg filea, uklonjen višak masnoće
- maslinovo ulje ili ulje od kikirikija, za kapanje
- 1 žlica ribljeg umaka
- 2 mlade zelene salate, narezane na četvrtine
- svežanj mladoga luka, očišćen
- svežanj šparoge, drvenasti krajevi otkinuti
- 2 tikvice, tanko nasjeckane po dužini
- svežanj korijandra, samo lišće
- 2 žlice prženog kikirikija, grubo nasjeckanog
- Za preljev:
- sok 1 limete
- 1 žlica ribljeg umaka
- 1 žličica finog šećera
- 2 žlice ulja, maslinovog ili od kikirikija
- 1 žlica sezamova ulja
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom