Odrezak s povrćem s roštilja i preljevom od citrusa
Recept iz: Donal Skehan
Donal Skehan je pisac, fotograf i televizijski voditelj koji živi i radi u Dublinu u Irskoj. Dolazi iz obitelji strastvenih ljubitelja hrane, a koja je u prehrambenoj industriji radila više od 60 godina te su mu oduvijek bili inspiracija. Kuhanje obilne domaće hrane oduvijek je bio njegov način života.
Donalovi recepti dostupni, nadahnjujući i ohrabrujući za baš za svakodnevnu kućnu prehranu. U gastronomski svijet je ušao 2007. kada je otvorio blog, a ugovor za knjigu ponuđen mu je kada i poziv za vlastitom televizijskom serijom. Donal je danas jedan od najpopularnijih irskih chefova.
Sastojci
- 450 g goveđeg filea, uklonjen višak masnoće
- maslinovo ulje ili ulje od kikirikija, za kapanje
- 1 žlica ribljeg umaka
- 2 mlade zelene salate, narezane na četvrtine
- svežanj mladoga luka, očišćen
- svežanj šparoge, drvenasti krajevi otkinuti
- 2 tikvice, tanko nasjeckane po dužini
- svežanj korijandra, samo lišće
- 2 žlice prženog kikirikija, grubo nasjeckanog
- Za preljev:
- sok 1 limete
- 1 žlica ribljeg umaka
- 1 žličica finog šećera
- 2 žlice ulja, maslinovog ili od kikirikija
- 1 žlica sezamova ulja
Priprema
- 1. Stavite odrezak u posudu, s malo ulja, ribljeg umaka i puno crnog papra. Odložite.
- 2. Stavite tavu za roštilj na jaku vatru. Pomiješajte povrće s malo ulja, pecite ga 2–3 minute sa svake strane ili dok malo ne pougljeni. Prebacite u posudu za serviranje.
- 3. Izvadite odrezak iz marinade, stavite u tavu i pecite svaku stranu 1–2 minute. Izvadite ga iz tave i odložite da odmori.
- 4. Za preljev, u zdjelu stavite limetin sok, riblji umak i šećer i miješajte dok se šećer ne rastopi, zatim umiješajte ulja.
- 5. Narežite odrezak na veće komade i poslažite na povrće. Poprskajte lišćem korijandra i kikirikijem, nakapajte preljev i poslužite.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Michel Albert Roux
Janjeća rebrica s ljetnim povrćem
Recepti Michel Albert Roux
Tatarski odrezak
Recepti Michel Albert Roux
Biserke s maslinama
Recepti Michel Albert Roux
Pečeni zec s timijanom
Recepti Ainsley Harriott
Janjeći kotleti i ražnjići s cherry rajčicama
Recepti Ainsley Harriott
Azijski popečci od janjetine na zapečenoj manioki
Recepti Curtis Stone
Aromatični janjeći kotleti s umakom od octa i metvice te popečcima od tikvice i fete
Recepti Donal Skehan
Rolice s kobasicom char siu
Recepti Nadiya Hussain
Janjeća rebarca
Recepti Nico Reynolds
Jerk marinada