Donal Skehan je pisac, fotograf i televizijski voditelj koji živi i radi u Dublinu u Irskoj. Dolazi iz obitelji strastvenih ljubitelja hrane, a koja je u prehrambenoj industriji radila više od 60 godina te su mu oduvijek bili inspiracija. Kuhanje obilne domaće hrane oduvijek je bio njegov način života.

Donalovi recepti  dostupni, nadahnjujući i ohrabrujući za baš za svakodnevnu kućnu prehranu. U gastronomski svijet je ušao 2007. kada je otvorio blog, a ugovor za knjigu ponuđen mu je kada i poziv za vlastitom televizijskom serijom. Donal je danas jedan od najpopularnijih irskih chefova. 

Sastojci

  • 450 g goveđeg filea, uklonjen višak masnoće
  • maslinovo ulje ili ulje od kikirikija, za kapanje
  • 1 žlica ribljeg umaka
  • 2 mlade zelene salate, narezane na četvrtine
  • svežanj mladoga luka, očišćen
  • svežanj šparoge, drvenasti krajevi otkinuti
  • 2 tikvice, tanko nasjeckane po dužini
  • svežanj korijandra, samo lišće
  • 2 žlice prženog kikirikija, grubo nasjeckanog
  • Za preljev:
  • sok 1 limete
  • 1 žlica ribljeg umaka
  • 1 žličica finog šećera
  • 2 žlice ulja, maslinovog ili od kikirikija
  • 1 žlica sezamova ulja

Priprema

  • 1. Stavite odrezak u posudu, s malo ulja, ribljeg umaka i puno crnog papra. Odložite.
  • 2. Stavite tavu za roštilj na jaku vatru. Pomiješajte povrće s malo ulja, pecite ga 2–3 minute sa svake strane ili dok malo ne pougljeni. Prebacite u posudu za serviranje.
  • 3. Izvadite odrezak iz marinade, stavite u tavu i pecite svaku stranu 1–2 minute. Izvadite ga iz tave i odložite da odmori.
  • 4. Za preljev, u zdjelu stavite limetin sok, riblji umak i šećer i miješajte dok se šećer ne rastopi, zatim umiješajte ulja.
  • 5. Narežite odrezak na veće komade i poslažite na povrće. Poprskajte lišćem korijandra i kikirikijem, nakapajte preljev i poslužite.

Povezani recepti

Vidi sve