Nyonya goveđi lemak
Recept iz: Adam Liaw
Adam Liaw donosi dašak azijske kuhinje u vaš dom.
Sastojci
- Sastojci
- 600 g goveđe potkoljenice, narezane na komade otprilike 6 cm duge, 3 cm široke i 2 cm debljine
- 750 ml gustog kokosovog mlijeka
- 1 žlica biljnog ulja
- ¾–1 žličica soli
- 3 žličica šećera
- 1 stabljika limunske trave, tučena
- 3 lista limete makrut
- 1 list kurkume
- Riža kuhana na pari, za posluživanje
- Začinska pasta:
- 5 cijelih suhih čilija, namočenih u vrućoj vodi 30 minuta ili jedna žličica suhe čili paste
- 5 kukuija, blago tostiranih
- 100 g svježih crvenih čilija, stabljike uklonjene, grubo nasjeckano
- 1 žličica paste od kozica
- 160 g crvenog azijskog šalot luka, oguljeno i nasjeckano
- 1 žlica korijandera u prahu (po želji)
Priprema
- Vrijeme namakanja je 30 minuta
- Za začinsku pastu, ako koristite sušene čilije, ocijedite ih nakon namakanja u vrućoj vodi, zatim ih narežite na manje komade. Kukuije stavite u mužar i tucite dok ne postanu blago usitnjeni. Dodajte svježi čili i tucite još malo, zatim dodajte sušeni čili i tucite još 3-4 minute ili dok se ne formira pasta. Dodajte pastu od kozica i dobro istucite, zatim dodajte šalot luk i korijander u prahu, ako ga koristite i tucite dok smjesa ne postane glatka. Alternativno, sastojke možete usitniti u procesoru za hranu, dok ne postane glatka pasta.
- U lonac ili duboku tavu s teškim dnom stavite začinsku pastu s govedinom, preostalim sastojcima i 250 ml vode. Neka zavrije na srednje jakoj vatri, zatim smanjite vatru i ostavite da se krčka 3-4 sata ili dok govedina ne omkeša, a umak se količinski smanji i postane gust. Tijeko kuhanja, možda vam zatreba malo dodatne vode, ako se umak zgusne prije nego govedina omekša. Izvadite limunsku travu, list kurkume i limete, te poslužite s rižom kuhanom na pari. Ukrasite listovima limete i čilijem, ako želite.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Silvia Colloca
Teleći odresci s kaduljom
Recepti Nico Reynolds
Savršen odrezak na žaru sa salatom od komorača i kukuruzom u maslacu i parmezanu
Recepti Lora i Stoyan
Sporo kuhani teleći obrazi sa zgnječenim krumpirom
Recepti Ainsley Harriott
Mljevena govedina s krumpirom, lukom i zelenim povrćem s maslacem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Adam Liaw
Li Hongzhangov Chop Suey
Recepti Adam Liaw
Goveđi Rendang
Recepti Shane Delia
Manti (turski valjušci od govedine sa sudžuk maslacem)
Recepti Adam Liaw
Škampi Longjing
Recepti Adam Liaw
Li Hongzhangov Chop Suey