Nugat od curryja u prahu s indijskim oraščićima i ledeno hladnim lassijem
Recept iz: Hidde de Brabander
Hidde de Brabander (1980) je kao mali želio dugo vremena postati umjetnik, ali s 14 godina odlučio je postati slastičar. Bio je inspiriran slastičarom iz ulice i odlučio je upisati školu za slastičara, ne znajući zapravo što ga očekuje.
Sastojci
- 480 g meda
- 10 g curryja u prahu
- 675 g šećera
- 175 g glukoznog sirupa
- 120 ml vode
- 96 g bjelanjka
- jestivi papir
- 900 g slanih indijskih oraščića
- Ulje od curryja u prahu
- 50 ml suncokretova ulja
- 1 žlica curryja u prahu
- Žele od metvice
- 225 ml vode
- 25 g šećera
- 4 g agar-agara
- pola svežnja metviceLassi (napitak na bazi jogurta)
- 4 cm svježeg đumbira
- 125 g drobljenog leda
- 500 g grčkog jogurta
- 3žlice meda
- 2 žličice ružine vodice
- Dodatne potrepštine
- Termometar
- kalup ili lim za pečenje
- ulje za namašćivanje
- četkica
- zdjela s hladnom vodom
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Curtis Stone
Čašice Banoffee pite
Recepti Mary Berry
Desert s čokoladnim tartufima
Recepti Mary Berry
Glazirani francuski tart od bresaka
Recepti Mary Berry
Čokoladne brownie kocke
Recepti Kirsten Tibballs
Parfe s bijelom čokoladom i kikirikijem
Recepti Mary Berry
Galette od krušaka i borovnica
Recepti Kirsten Tibballs
Semifredo s jagodama i vrhnjem
Recepti Kirsten Tibballs
Tart s malinama i slatkim vrhnjem
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladni kolač rocky road
Recepti Kirsten Tibballs
Pikantni čokoladni napitak s ledom