Nova fritaja
Recept iz: David Skoko
Priprema
Očistimo cvjetaču i bijele dijelove kuhamo u posoljenoj vodi 7-8 minuta.
Zagrijemo sjemeno ulje. Odvojimo žutanjke od bjelanjaka. U ulju konfitiramo žutanjke. Žutanjke izvadimo kad temperatura dostigne 64 stupnja.
Narežemo gljive i staviti u suhu tavu da se zapeku. Dodamo i divlje šparuge. Posolimo i popaprimo te kratko sotiramo. Pokapamo maslinovim uljem i natrgamo malo pršuta te dodamo bazi za fritaju. Gasimo vatru i dodamo malo tartufa.
Ocijedimo cvjetaču. Dodamo joj maslac i popaprimo te sve skupa izradimo u stolnom mikserom u finu kremu.
Na dno tanjura serviramo gljive, šparuge, pršut i tartufe. Prekrijemo kremom od cvjetače. Kremu izravnamo i na sredini napravimo malo udubljenje u koje položimo konfitirani žutanjak te dodamo par listića tartufa.
Sastojci
- Namirnice
- 500 g cvjetače
- 200 g gljiva
- 100 g pršuta
- 50 g šparuga
- 4 žumanjka
- 50 g maslaca
- 25 g tartuffatta
- maslinovo ulje
- sol i papar
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Tartovi s kozjim sirom i ljutikom
Recepti Mary Berry
15-minutna tjestenina
Recepti Mary Berry
Gljive s češnjakom i dimljenom šunkom na tostiranom briocheu
Recepti Adam Liaw
Kokošja juha s dvije vrste okruglica (Hønsekødssuppe)
Recepti Adam Liaw
Juha od graška s raženim i pirovim palačinkama
Recepti Primož Dolničar
Kiseli kupus
Recepti Primož Dolničar
Juha od gljiva
Recepti Lora i Stoyan
Popečci od skute s umakom od rajčice
Recepti Lora i Stoyan
Pite od mljevenog mesa i povrća
Recepti Lora i Stoyan
Trokut pite s nadjevom od gljiva i sira