David Skoko rođen je 10. siječnja 1976. u Puli kao srednje dijete i jedini sin u obitelji Skoko, obitelji koja se ribarstvom bavi već 4 generacije. Osnovnu školu završio je u Puli, a srednju poljoprivrednu školu u Poreču. Nakon vojske bavio se ribarstvom sa svojim ocem. Priča o „Batelini“ počela je 2000. kada su otvorili skromnu obiteljsku tavernu u kojoj su majka Alda, otac Danilo i David namjeravali prodavati ribu koju su sami ulovili i pripremili na način na koji je sami pripremaju kod kuće. Majka Alda, koja je izvrsna kuharica tradicionalnih ribarskih jela, uvijek je imala posljednju riječ u kuhinji. David Skoko se od 2010. redovito pojavljuje na televiziji kao stručni kuhar, sudjeluje u brojnim projektima kao stručni savjetnik i kao novinar u gastro magazinima. Kao gost/chef pojavio se u emisiji „Masterchef“ na Novoj TV, 2014. je bio chef/voditelj u RTL-ovoj emisiji "Jezikova juha", a od 2015. do 2016. sudjelovao je u HRT-ovoj emisiji „Kruške i jabuke“.

Sastojci

  • 500 g cvjetače
  • 200 g gljiva
  • 100 g pršuta
  • 50 g šparuga
  • 4 žumanjka
  • 50 g maslaca
  • 25 g tartuffatta
  • maslinovo ulje
  • sol i papar

Priprema

  • 1. Očistimo cvjetaču i bijele dijelove kuhamo u posoljenoj vodi 7-8 minuta.
  • 2. Zagrijemo sjemeno ulje. Odvojimo žutanjke od bjelanjaka. U ulju konfitiramo žutanjke. Žutanjke izvadimo kad temperatura dostigne 64 stupnja.
  • 3. Narežemo gljive i staviti u suhu tavu da se zapeku. Dodamo i divlje šparuge. Posolimo i popaprimo te kratko sotiramo. Pokapamo maslinovim uljem i natrgamo malo pršuta te dodamo bazi za fritaju. Gasimo vatru i dodamo malo tartufa.
  • 4. Ocijedimo cvjetaču. Dodamo joj maslac i popaprimo te sve skupa izradimo u stolnom mikserom u finu kremu.
  • 5. Na dno tanjura serviramo gljive, šparuge, pršut i tartufe. Prekrijemo kremom od cvjetače. Kremu izravnamo i na sredini napravimo malo udubljenje u koje položimo konfitirani žutanjak te dodamo par listića tartufa.

Povezani recepti

Vidi sve