Opis
Priprema
Očistimo cvjetaču i bijele dijelove kuhamo u posoljenoj vodi 7-8 minuta.
Zagrijemo sjemeno ulje. Odvojimo žutanjke od bjelanjaka. U ulju konfitiramo žutanjke. Žutanjke izvadimo kad temperatura dostigne 64 stupnja.
Narežemo gljive i staviti u suhu tavu da se zapeku. Dodamo i divlje šparuge. Posolimo i popaprimo te kratko sotiramo. Pokapamo maslinovim uljem i natrgamo malo pršuta te dodamo bazi za fritaju. Gasimo vatru i dodamo malo tartufa.
Ocijedimo cvjetaču. Dodamo joj maslac i popaprimo te sve skupa izradimo u stolnom mikserom u finu kremu.
Na dno tanjura serviramo gljive, šparuge, pršut i tartufe. Prekrijemo kremom od cvjetače. Kremu izravnamo i na sredini napravimo malo udubljenje u koje položimo konfitirani žutanjak te dodamo par listića tartufa.
Sastojci
Namirnice
- 500 g cvjetače
- 200 g gljiva
- 100 g pršuta
- 50 g šparuga
- 4 žumanjka
- 50 g maslaca
- 25 g tartuffatta
- maslinovo ulje
- sol i papar