Priprema

Očistimo cvjetaču i bijele dijelove kuhamo u posoljenoj vodi 7-8 minuta.

Zagrijemo sjemeno ulje. Odvojimo žutanjke od bjelanjaka. U ulju konfitiramo žutanjke. Žutanjke izvadimo kad temperatura dostigne 64 stupnja.

Narežemo gljive i staviti u suhu tavu da se zapeku. Dodamo i divlje šparuge. Posolimo i popaprimo te kratko sotiramo. Pokapamo maslinovim uljem i natrgamo malo pršuta te dodamo bazi za fritaju. Gasimo vatru i dodamo malo tartufa.

Ocijedimo cvjetaču. Dodamo joj maslac i popaprimo te sve skupa izradimo u stolnom mikserom u finu kremu.

Na dno tanjura serviramo gljive, šparuge, pršut i tartufe. Prekrijemo kremom od cvjetače. Kremu izravnamo i na sredini napravimo malo udubljenje u koje položimo konfitirani žutanjak te dodamo par listića tartufa. 

Sastojci

  • Namirnice
  • 500 g cvjetače
  • 200 g gljiva
  • 100 g pršuta
  • 50 g šparuga
  • 4 žumanjka
  • 50 g maslaca
  • 25 g tartuffatta
  • maslinovo ulje
  • sol i papar

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve