Krumpir ogulimo, operemo i skuhamo u posoljenoj kipućoj vodi 15 do 20 min.

Šljive operemo, izvadimo koštice, pošećerimo i dodamo cimet te izmiješamo.

Kuhani krumpir stavimo u pećnicu prethodno zagrijanu na 160 stupnjeva te ugasimo pećnicu i ostavimo krumpir 15 minuta da se iscijedi.

Ocijeđeni krumpir protisnemo u pire i ostavimo ga da se ohladi.

U svaku šljivu dodamo žličicu džema.

Krumpiru dodamo brašno i jaja i zamijesimo tijesto.

Tijesto razvaljamo na debljinu 1 cm i razrežemo na kvadrate dovoljno velike da njima možemo omotati šljive.

Njoke kuhamo (ne pretrpavajući lonac) u kipućoj posoljenoj vodi par minuta dok ne isplivaju na površinu. Kad isplivaju kuhamo još 2 minute.

Pomiješamo maslac s preostalom smjesom šećera, cimeta i krušnih mrvica i premjestimo ju u tavu.

Ocijeđene njoke kratko karameliziramo u tavi s krušnim mrvicama, šećerom, maslacem i cimetom i poslužimo.

Mogu se jesti i hladni (ako uspijete odoljeti da ih odmah ne smažete!).

Sastojci

  • Namirnice
  • 500 g krumpira
  • 100 g oštrog brašna
  • sol
  • 1 jaje
  • 1 kg šljiva
  • cimet
  • 200 g šećera
  • 200 g krušnih mrvica
  • 100 g džema od šljiva
  • 50 g maslaca
  • 50 g ulja

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve