Nizozemski keksi sa šećerom (ARNHEMSE MEISJES)

Osim što je poznata američka poslovna žena, Martha Stewart poznata je kuharica. Donosi vam svoje omiljene recepte!

Sastojci

  • šećer za posipanje
  • 1/3 šalice punomasnog mlijeka
  • 5 g svježeg kvasca
  • 1 1/2 šalica neizbjeljenog oštrog brašna
  • 1/4 žličice kosher soli
  • 1 žlica ekstrakta vanilije
  • 113 g (1 šalica) nesoljenog maslaca narezanog na manje komade na sobnoj temperaturi

Priprema

  • 1. Stavite papir za pečenje na lim i pokrijte ga ravnomjernim slojem šećera. Odložite.
  • 2. U mjerici pomiješajte mlijeko i kvasac. Električnim mikserom s nastavkom za miješanje sjedinite brašno, sol i vaniliju. Umutite smjesu s mlijekom srednjom brzinom dok se dobro ne sjedini, oko 2 minute. Dodajte komadić po komadić maslaca, tako da se svaki komadić sjedini sa smjesom prije nego se doda sljedeći. Kad sav maslac bude u smjesi, povećajte brzinu i tucite 5 minuta. Tijesto zamotajte u plastičnu foliju i hladite najmanje 2 sata ili preko noći.
  • 3. Zagrijte pećnicu na 180°C. Pospite pozamašnu količinu šećera na radnu površinu. Stavite tijesto na pošećerenu površinu, a zatim pospite još šećera po tijestu tako da bude prekriveno. Na tijesto stavite komad papira za pečenje, a zatim ga izvaljajte na debljinu od 6mm. Ovalnim kalupom promjera 8 cm izrežite kekse. Stavite na pripremljeni lim s razmakom od 2,5cm. Dodatno pospite šećerom. Pecite dok cijela površina keksa ne postane zlatna, oko 15-18 minuta. Ostavite da se hlade na limu 5 minuta, a zatim ih premjestite na žičanu rešetku da se potpuno ohlade.

Povezani recepti

Vidi sve