Nepečeni smeđi kolači
Recept iz: Guy Turland
Papirom za pečenje obložite kvadratni lim za kolače od 20 cm. Namačite datulje u aromatiziranom rumu najmanje 10 minuta, pa ih premjestite u mikser, zajedno sa sjemenkama konoplje i miksajte da dobijete pire.
Dodajte bademovo brašno, kakao, sjemenke vanilije i koricu limuna. Miksajte dok se ne stopi i postane ljepljivo. Premjestite u zdjelu i umješajte makadamije i mrvice kakaa. Žlicom napunite kalupe i poravnajte površinu. Hladite u hladnjaku najmanje 2 sata, dok ne očvrsne, ili stavite u ledenicu na 15 minuta, ako ste kratki s vremenom.
Da napravite preljev, u tavi lagano grijte kokosovo ulje s lavandom, maknite s vatre i odložite na 5 minuta da se natopi. Prosijte kakao i dodajte javorov sok te miješajte dok se ne stope i zaglade.
Prelijte preljevom smjesu za kolače i hladite 10 minuta. Za posluživanje narežite na kvadrate. Ukrasite prstohvatom pčelinjeg polena i nešto cvjetova lavande ili ružinih latica, ako ćete ih koristiti.
Sastojci
- 270 g datulja, koštice izvađene
- 90 ml aromatiziranog ruma
- 80 g sjemenki konoplje
- 100 g brašna od badema
- 50 g 100%-tnog kakao praha
- 1 štapić vanilije, razrezan, sjemenke odstranjene
- fino naribana korica 1 limuna
- 2 žlice narezane makadamije
- 2 žlice mrvica od kakaa
- PRELJEV
- 125 ml kokosova ulja
- 1 žličica fino nasjeckanog lišća lavande
- 50 g 100%-tnog kakao praška
- 2 žlice javorova sirupa
- 1 žlica pčelinjeg polena (po izboru)
- 5 cvjetova lavande ili latice ruže (po izboru)
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Knickerbocker glory
Recepti Mary Berry
Kolačići od jabuka i badema
Recepti Ainsley Harriott
Kolačići od kokosa i limete
Recepti Mary Berry
Meringa s bobicama i šlagom
Recepti Martha Stewart
Kruh sa smeđim maslacem
Recepti Martha Stewart
Tart od sira s marelicama
Recepti Martha Stewart
Tart s jabukama
Recepti Martha Stewart
Tart s malinama i jagodama
Recepti Martha Stewart
Čokoladni mousse
Recepti Martha Stewart
Torta sa sladoledom i trostrukim čokoladnim užitkom