Nasi ulam s mikrobiljem
Recept iz: Adam Liaw
Kuhari Adam Liaw i Poh Ling Yeow izajedno istražuju neke od najpopularnijih turističkih odredišta Australije i pokazuju svoje kulinarske vještine u pripremanju malezijskih jela koristeći lokalne proizvode.
Sastojci
- ½ šalice naribanog svježeg kokosa ili kokosovog brašna
- ¼ šalice sušenih kozica, namočenih i ocijeđenih
- 3 šalice kuhane jasmin riže, sobne temperature
- 3 ljutike, oljuštene i narezane na tanke ploške
- 1 žličica soli
- ½ žličice šećera
- ¼ žličice bijelog papra
- 2 šalice svježeg mikrobilja poput:
- crne koprive
- listića wasabija
- tajlandskog bosiljka
- ljubičastog bosiljka
- matičnjaka
- korijandra
- kopra
- crvene gorušice
- crvene blitve
Priprema
- 1. Kokos prepecite u suhoj tavi da posve porumeni pa ga usitnite u grubi prah. Prepecite namočene suhe kozice da ih ponovno isušite i zamirišu, a zatim ih usitnite u grubi prah.
- 2. U posudu stavite kokos, kozice, ljutiku i začinsko bilje. Dodajte rižu, sol, šećer i papar pa sve dobro promiješajte i poslužite.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Adam Liaw
Riblja juha s rezancima asam laksa
Recepti Adam Liaw
Jastučići s goveđim curryjem
Recepti Adam Liaw
Juha luxe lo mein s petrovim uhom i ježincem
Recepti Adam Liaw
Malezijski satay od piletine i nyonya umak od kikirikija
Recepti Adam Liaw
Nasi lemak
Recepti Adam Liaw
Asam pedas sa samoniklim australskim biljem
Recepti Adam Liaw
Povrtno varivo s kokosovim mlijekom
Recepti Adam Liaw
Junetina u umaku za polizati prste
Recepti Adam Liaw
Pogačice roti canai
Recepti Adam Liaw
Saravaška laksa