Kuhari Adam Liaw i Poh Ling Yeow izajedno istražuju neke od najpopularnijih turističkih odredišta Australije i pokazuju svoje kulinarske vještine u pripremanju malezijskih jela koristeći lokalne proizvode. 

Sastojci

  • ½ šalice naribanog svježeg kokosa ili kokosovog brašna
  • ¼ šalice sušenih kozica, namočenih i ocijeđenih
  • 3 šalice kuhane jasmin riže, sobne temperature
  • 3 ljutike, oljuštene i narezane na tanke ploške
  • 1 žličica soli
  • ½ žličice šećera
  • ¼ žličice bijelog papra
  • 2 šalice svježeg mikrobilja poput:
  • crne koprive
  • listića wasabija
  • tajlandskog bosiljka
  • ljubičastog bosiljka
  • matičnjaka
  • korijandra
  • kopra
  • crvene gorušice
  • crvene blitve

Priprema

  • 1. Kokos prepecite u suhoj tavi da posve porumeni pa ga usitnite u grubi prah. Prepecite namočene suhe kozice da ih ponovno isušite i zamirišu, a zatim ih usitnite u grubi prah.
  • 2. U posudu stavite kokos, kozice, ljutiku i začinsko bilje. Dodajte rižu, sol, šećer i papar pa sve dobro promiješajte i poslužite.

Povezani recepti

Vidi sve