Napoleonov kolač s pastel de nata

Francisco Moreira portugalski je chef koji je radio u raznim luksuznim hotelima i restoranima s Michelinovim zvjezdicama. Trenutno predaje umjetnost čokolade na prestižnoj Akademiji za čokoladu u Belgiji. 

 

 

 

Sastojci

  • 30 g maslaca bez soli, na sobnoj temperaturi
  • 30 g šećera u prahu
  • 30 g brašna
  • 1 bjelanjak
  • 1,5 g cimeta u prahu
  • 250 g poluobranog mlijeka
  • 1 štapić cimeta
  • 1 korica limuna
  • 3 žumanjka
  • 50 g šećera
  • 15 g kukuruznog škroba
  • 5 g brašna
  • 25 g maslaca bez soli
  • šećera u prahu, količina po želji
  • cimet u prahu

Priprema

  • Za hrskavo tijesto, u vatrostalnoj posudi pomiješajte sve sastojke dok ne dobijete homogenu smjesu. Prekrijte prianjajućom folijom i pustite da odstoji sat vremena.
  • Ohlađeno tijesto stavite na posudu obloženu papirom za pečenje. Špatulom razmažite tijesto na nepravilne komade. Razvucite ga što tanje možete. Stavite u pećnicu  na 170° i pecite otprilike 5 minuta.
  • Za kremu, u posudi zagrijte 250 g mlijeka, cimet i koricu limuna. Pustite da se infuzira 15 minuta.
  • U posudi pomiješajte 50 g šećera i 15 g kukuruznog škroba. Dodajte malo mlijeka dok ne dobijete gustu pastu.
  • Izvadite cimet i koricu limuna iz mlijeka. Dodajte žumanjke i pomiješajte s ostatkom mlijeka. Upalite vatru i neprestano miješajte dok ne proključa.
  • Maknite s vatre, dodajte maslaca i nastavite miješati dok ne dobijete gustu kremu.
  • Stavite u hladnjak da se ohladi.
  • Stavite kremu između komada tijesta. Ukrasite šećerom i cimetom u prahu.

Povezani recepti

Vidi sve