Zagrijte roštilj na jakoj vatri. Očistite ribu i premažite s 1 jušnom žlicom maslinovog ulja i začinite solju. Pecite ribu 3 do 4 minute s obje strane.

U međuvremenu pomiješajte lubenicu, kupus, krastavac i tajlandski bosiljak. Dodajte limetu, riblji umak, čili i preostalo maslinovo ulje.

Stavite ribu na tanjur i prekrijte salatom.

Sastojci

  • 1 cijela grebenska riba (500-600 g),očišćena 
  • 3 jušne žlice maslinovog ulja 
  • sol
  • 150 g lubenice, narezane na kockice dužine 1 cm 
  • ¼ kupusa, sitno naribanog 
  • 1 krastavac, bez sjemenki narezan na kockice veličine 1cm 
  • 1 šaka Tajlandskog bosiljka
  • Kora i sok od 1 limete s čajnom žličicom ribljeg umaka
  • 1 čili, sitno narezan

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve