Na roštilju pečena grebenska riba sa salatom od lubenice
Recept iz: Justine Schofield
Zagrijte roštilj na jakoj vatri. Očistite ribu i premažite s 1 jušnom žlicom maslinovog ulja i začinite solju. Pecite ribu 3 do 4 minute s obje strane.
U međuvremenu pomiješajte lubenicu, kupus, krastavac i tajlandski bosiljak. Dodajte limetu, riblji umak, čili i preostalo maslinovo ulje.
Stavite ribu na tanjur i prekrijte salatom.
Sastojci
- 1 cijela grebenska riba (500-600 g),očišćena
- 3 jušne žlice maslinovog ulja
- sol
- 150 g lubenice, narezane na kockice dužine 1 cm
- ¼ kupusa, sitno naribanog
- 1 krastavac, bez sjemenki narezan na kockice veličine 1cm
- 1 šaka Tajlandskog bosiljka
- Kora i sok od 1 limete s čajnom žličicom ribljeg umaka
- 1 čili, sitno narezan
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Justine Schofield
Torta od sira s pet sastojaka od malina i čokolade
Recepti Justine Schofield
Alfajores
Recepti Justine Schofield
Baklava Cheesecake
Recepti Justine Schofield
Nabujak od banana
Recepti Justine Schofield
Banoffee Pavlova
Recepti Justine Schofield
Kup od bobica i kreme
Recepti Justine Schofield
Kuglof od maslaca
Recepti Justine Schofield
Desert od bobica
Recepti Justine Schofield
Gusti kolač od karamele
Recepti Justine Schofield
Tartovi od čokolade i džema od višanja