Musaka u lisnatom tijestu

Lora Naydenova rođena u Sofiji (Bugarska).
Diplomirala je na Visokoj školi za turizam u Sofiji, a specijalizirala se u Francuskoj, Italiji, Njemačkoj i Španjolskoj. Dosad je radila za Fair Play, internacionalni lanac hotela i restorana, te u Flowers Family restoranu kao zamjenica glavnog kuhara. 

Stoyan Seymenski rođen je u Plovdivu (Bugarska).
Diplomirao je na Visokoj tehničkoj školi John Atanasov te na Fakultetu prehrambenih tehnologija u Plovdivu. Styan je bivši član nogometnog kluba PFC „Botev Plovdiv“, a kuhanjem se bavi profesionalno već 13 godina. Dosad je radio u restoranu Američka kuća u nekadašnjem Hotelu Kempinski-Zografski. Uz to, bio je glavni kuhar u restoranu Pastarito  te u lancu restorana Fancy.

Sastojci

  • 6 listova lisnatog tijesta
  • 800 g krumpira
  • 600 g miješanog mljevenog mesa
  • 200 g sjeckane rajčice iz konzerve
  • 1 luk
  • 2 jušne žlice koncentrata od rajčice
  • 1 čajna žličica čubra
  • 2 jušne žličice sojinog umaka
  • 60 g maslaca + dodatno za premazivanje
  • sol i papar po ukusu
  • Za preljev
  • 200 g kiselog mlijeka
  • 1 jaje
  • 2 žlice brašna
  • sol i papar po ukusu
  • 50 g sira za posipanje

Priprema

  • 1. Narezati krumpir na kockice.
  • 2. Sitno nasjeckati luk i pržiti ga na zagrijanom maslacu dok ne postane zlatne boje.
  • 3.Dodati mljeveno meso i kuhati uz stalno miješanje dok se ne počne karamelizirati.
  • 4. Dodati narezani krumpir, oko 300 ml vode, čubar, koncentrat rajčice, sol i papar po ukusu, rajčice i sojin umak.
  • 5. Kuhati dok krumpir ne omekša.
  • 6. Namazati lim otopljenim maslacem. Poredati listove tijesta, vodeći računa o tome da svaki list namažete maslacem.
  • 7. Prebaciti papir s lisnatim tijestom u tavu s drškom otpornom na toplinu.
  • 8. Staviti musaku i poravnati je.
  • 9. Kuhati na kuhalu 2 do 3 minute kako bi se skuhala odozdo.
  • 10. Zagrijati pećnicu na vrući zrak na 180 stupnjeva.
  • 11.Peći jelo 30 minuta.
  • 12. Za preljev, pomiješati brašno s kiselim mlijekom, jajetom, solju i paprom.
  • 13. Dobro promiješati.
  • 14. Izvaditi jelo iz pećnice i preliti preljevom.
  • 15. Posipati naribanim sirom i peći još 12 minuta.

Povezani recepti

Vidi sve