Murtabak djeda Humphryja

Priprema:

Punjenje

Ljutike ogulite i sitno nasjeckajte. U tavi zagrijte malo ulja i popržite ljutike. Češnjak ogulite i nasjeckajte, dodajte ga u tavu i pržite dok ne poprimi svjetlosmeđu boju. U tavu dodajte mljeveno meso, mljeveni korijandar i tajlandsku pastu curry. Začinite s malo soli i papra. Meso pržite oko 10 minuta dok ne potamni, zatim na kraju dodajte sezamovo ulje. Pustite meso da se ohladi.

Ulje zagrijte na 180 stupnjeva.

U zdjelici umutite jaja. Mladi luk narežite na tanke krugove. Mrkvu ogulite i narežite na kockice. Povrće dodajte jajima i sve zajedno umiješajte u ohlađeno mljeveno meso.

Motanje i pečenje

Žlicom rasporedite punjenje po korama za lumpije, rubove kora premažite bjelanjcima i zatim ih presavijte poput kuverte. Rolice pržite oko četiri minute, dok ne poprime zlatnosmeđu boju pa ih pustite da se ocijede na kuhinjskom ručniku. 

Sastojci

  • Sastojci 3 ljutike suncokretovo ulje za pečenje i prženje 3 češnja češnjaka 300 g goveđeg mljevenog mesa 15 velika žlica mljevenog korijandra 15 velika žlica žute tajlandske paste curry sol papar malo sezamova ulja 3 jaja 2 mlada luka pola jedne velike mrkve cca 20 kora za lumpije 2 bjelanjkaDodatno tava za prženje kuhinjski kist papir za pečenje

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve