Murtabak djeda Humphryja
Sastojci
- 3 ljutike
- suncokretovo ulje za pečenje i prženje
- 3 češnja češnjaka
- 300 g goveđeg mljevenog mesa
- 15 velika žlica mljevenog korijandra
- 15 velika žlica žute tajlandske paste curry
- sol
- papar
- malo sezamova ulja
- 3 jaja
- 2 mlada luka
- pola jedne velike mrkve
- cca 20 kora za lumpije
- 2 bjelanjka
- Dodatno: tava za prženje, kuhinjski kist, papir za pečenje
Priprema
- 1. Punjenje - Ljutike ogulite i sitno nasjeckajte. U tavi zagrijte malo ulja i popržite ljutike. Češnjak ogulite i nasjeckajte, dodajte ga u tavu i pržite dok ne poprimi svjetlosmeđu boju. U tavu dodajte mljeveno meso, mljeveni korijandar i tajlandsku pastu curry. Začinite s malo soli i papra. Meso pržite oko 10 minuta dok ne potamni, zatim na kraju dodajte sezamovo ulje. Pustite meso da se ohladi. Ulje zagrijte na 180 stupnjeva. U zdjelici umutite jaja. Mladi luk narežite na tanke krugove. Mrkvu ogulite i narežite na kockice. Povrće dodajte jajima i sve zajedno umiješajte u ohlađeno mljeveno meso.
- 2. Motanje i pečenje - Žlicom rasporedite punjenje po korama za lumpije, rubove kora premažite bjelanjcima i zatim ih presavijte poput kuverte. Rolice pržite oko četiri minute, dok ne poprime zlatnosmeđu boju pa ih pustite da se ocijede na kuhinjskom ručniku.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom