Murtabak djeda Humphryja

Sastojci

  • 3 ljutike
  • suncokretovo ulje za pečenje i prženje
  • 3 češnja češnjaka
  • 300 g goveđeg mljevenog mesa
  • 15 velika žlica mljevenog korijandra
  • 15 velika žlica žute tajlandske paste curry
  • sol
  • papar
  • malo sezamova ulja
  • 3 jaja
  • 2 mlada luka
  • pola jedne velike mrkve
  • cca 20 kora za lumpije
  • 2 bjelanjka
  • Dodatno: tava za prženje, kuhinjski kist, papir za pečenje

Priprema

  • 1. Punjenje - Ljutike ogulite i sitno nasjeckajte. U tavi zagrijte malo ulja i popržite ljutike. Češnjak ogulite i nasjeckajte, dodajte ga u tavu i pržite dok ne poprimi svjetlosmeđu boju. U tavu dodajte mljeveno meso, mljeveni korijandar i tajlandsku pastu curry. Začinite s malo soli i papra. Meso pržite oko 10 minuta dok ne potamni, zatim na kraju dodajte sezamovo ulje. Pustite meso da se ohladi. Ulje zagrijte na 180 stupnjeva. U zdjelici umutite jaja. Mladi luk narežite na tanke krugove. Mrkvu ogulite i narežite na kockice. Povrće dodajte jajima i sve zajedno umiješajte u ohlađeno mljeveno meso.
  • 2. Motanje i pečenje - Žlicom rasporedite punjenje po korama za lumpije, rubove kora premažite bjelanjcima i zatim ih presavijte poput kuverte. Rolice pržite oko četiri minute, dok ne poprime zlatnosmeđu boju pa ih pustite da se ocijede na kuhinjskom ručniku.

Povezani recepti

Vidi sve