Murtabak djeda Humphryja
Priprema:
Punjenje
Ljutike ogulite i sitno nasjeckajte. U tavi zagrijte malo ulja i popržite ljutike. Češnjak ogulite i nasjeckajte, dodajte ga u tavu i pržite dok ne poprimi svjetlosmeđu boju. U tavu dodajte mljeveno meso, mljeveni korijandar i tajlandsku pastu curry. Začinite s malo soli i papra. Meso pržite oko 10 minuta dok ne potamni, zatim na kraju dodajte sezamovo ulje. Pustite meso da se ohladi.
Ulje zagrijte na 180 stupnjeva.
U zdjelici umutite jaja. Mladi luk narežite na tanke krugove. Mrkvu ogulite i narežite na kockice. Povrće dodajte jajima i sve zajedno umiješajte u ohlađeno mljeveno meso.
Motanje i pečenje
Žlicom rasporedite punjenje po korama za lumpije, rubove kora premažite bjelanjcima i zatim ih presavijte poput kuverte. Rolice pržite oko četiri minute, dok ne poprime zlatnosmeđu boju pa ih pustite da se ocijede na kuhinjskom ručniku.
Sastojci
- Sastojci 3 ljutike suncokretovo ulje za pečenje i prženje 3 češnja češnjaka 300 g goveđeg mljevenog mesa 15 velika žlica mljevenog korijandra 15 velika žlica žute tajlandske paste curry sol papar malo sezamova ulja 3 jaja 2 mlada luka pola jedne velike mrkve cca 20 kora za lumpije 2 bjelanjkaDodatno tava za prženje kuhinjski kist papir za pečenje
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom