Shane Delia najpoznatiji je kao kuhar i vlasnik restorana Maha i Biggie Smalls. Spajajući svoj klasični trening i svoju strast za iskrenom, svježom i inovativnom bliskoistočnom kuhinjom, Shaneovo "maha kuhanje" oduševljava.

Sastojci

  • 80 g maslaca
  • 30 g palente
  • 110 ml vruće vode
  • 100 ml mlijeka
  • Soli, po želji
  • 120 g sira kasar (ili mozzarelle), naribanog
  • 80 g kefalograviere (ili parmezana), naribanog
  • ½ vezice kopra, grančice
  • ½ vezice vlasca, 3 cm komadići
  • ½ vezica peršina ravnog lista
  • Malo ekstradjevičanskog maslinova ulja
  • 100 g bukovača
  • Prstohvat crvenog alepskog papra

Priprema

  • Otopite pola količine maslaca u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte palentu pa promiješajte da se sve sjedini. Polako ulijevajte vruću vodu, mlijeko i veći prstohvat soli pa kuhajte uz neprestano miješanje oko pet minuta ili dok se ne zgusne. Skinite s vatre, dodajte sireve pa miješajte dok se sve ne rastopi i postane glatka masa.
  • Pospite začinskim biljem, malo maslinova ulja i prstohvatom soli.
  • Zagrijte malo ulja u velikoj tavi na jakoj vatri. Pržite bukovače dok ne postanu zlatne boje, začinite po želji, izvadite iz tave i staviti na stranu.
  • Neposredno prije posluživanja, stavite preostali maslac u tavu i pržite ga na laganoj vatri dok ne posmeđi. Dodajte obilan prstohvat alepskog papra pa miješajte dok se sve ne sjedini.
  • Izvadite palentu sa sirom na plitki pladanj, na nju stavite gljive i smeđi maslac. Pospite začinskim biljem i odmah servirajte.

Povezani recepti

Vidi sve