Muffini s kruškama i hrskavom granolom
Sastojci
- 300 g prosijanog brašna s praškom za pecivo
- 1 žličica praška za pecivo
- 1 žličica mljevenog cimeta
- prstohvat morske soli
- 125 g svjetlosmeđeg šećera muscovado
- 250 ml punomasnog mlijeka
- 2 tučena jaja iz slobodnog uzgoja
- 100 g rastopljenog maslaca
- 2 male zrele kruške oguliti izvaditi sredinu i narezati na male komadiće
- 100 g hrskave granole
Priprema
- 1.Zagrijte pećnicu na 180 ºC i stavite papirnate kalupe u lim za muffine.
- 2.Prosijajte brašno, prašak za pecivo, cimet i sol u velikoj zdjeli pa umiješajte šećer. Istucite mlijeko, jaja i maslac u velikom vrču pa tu smjesu dodajte suhim sastojcima i dobro promiješajte. Umiješajte kruške i polovicu granole.
- 3.Rasporedite smjesu u kalupe za muffine i pospite svaki muffin ostatkom granole.
- 4.Pecite 25-30 minuta ili dok na štapiću za ražnjić koji ste gurnuli do sredine muffina više ne bude tragova smjese. Ostavite da se ohlade 5 minuta prije posluživanja. Možete ih poslužiti tople ili na sobnoj temperaturi.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Martha Stewart
Kolači s narančinom skutom
Recepti Lora i Stoyan
Muffini od borovnica
Recepti Lora i Stoyan
Cupcakesi s kupinama
Recepti Justine Schofield
Kokosovi muffini s maslacem od kikirikija.
Recepti Francisco Moreira
Hrskavi muffini
Recepti Sara La Fountain
Mali kolačići od borovnica
Recepti Lora i Stoyan
Muffini od maka
Recepti Rudolph van Veen
Cupcakes od limete i sira
Recepti Mary Berry
Knickerbocker glory
Recepti Mary Berry
Kolačići od jabuka i badema