Muffini s kruškama i hrskavom granolom

Sastojci

  • 300 g prosijanog brašna s praškom za pecivo
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 žličica mljevenog cimeta
  • prstohvat morske soli
  • 125 g svjetlosmeđeg šećera muscovado
  • 250 ml punomasnog mlijeka
  • 2 tučena jaja iz slobodnog uzgoja
  • 100 g rastopljenog maslaca
  • 2 male zrele kruške oguliti izvaditi sredinu i narezati na male komadiće
  • 100 g hrskave granole

Priprema

  • 1.Zagrijte pećnicu na 180 ºC i stavite papirnate kalupe u lim za muffine.
  • 2.Prosijajte brašno, prašak za pecivo, cimet i sol u velikoj zdjeli pa umiješajte šećer. Istucite mlijeko, jaja i maslac u velikom vrču pa tu smjesu dodajte suhim sastojcima i dobro promiješajte. Umiješajte kruške i polovicu granole.
  • 3.Rasporedite smjesu u kalupe za muffine i pospite svaki muffin ostatkom granole.
  • 4.Pecite 25-30 minuta ili dok na štapiću za ražnjić koji ste gurnuli do sredine muffina više ne bude tragova smjese. Ostavite da se ohlade 5 minuta prije posluživanja. Možete ih poslužiti tople ili na sobnoj temperaturi.

Povezani recepti

Vidi sve