Mrvljenac s plodovima mora
Recept iz: Nadiya Hussain
Ova britanska kuharica i ljubiteljica hrane ujedno je i pobjednica jedne od sezona emisije The Greate British Bake Off. Sebe opisuje kao jednostavnu ženu koja voli svoju obitelj i hranu, a donosi vam razne ukusne recepte koji će oduševiti vašu obitelj!
Sastojci
- 3 velika jaja iz slobodnog uzgoja
- 400 ml punomasnog mlijeka
- 400 g smrznutih komada riba za riblje pite, odmrznutih
- 25 g neslanog maslaca
- 25 g glatkog brašna
- 1 žličica gorušice u prahu
- ½ žličice soli
- šaka svježeg vlasca, sitno nasjeckanog
- 100 g smrznutog graška
- 225 g glatkog brašna
- 150 g neslanog maslaca
- 130 g zobenih pahuljica
- ½ žličice soli
- 1 žličica kajenskog papra
- 75 g hrskavo prženog luka
- kruh s češnjakom
- zelena salata
Priprema
- 1. Pećnicu zagrijte na 200 °C ili 180 °C s kruženjem zraka. Pripremite pravokutnu vatrostalnu posudu veličine 20 x 30 cm.
- 2. Jaja lagano spustite u kipuću vodu i kuhajte 8 minuta. Isperite ih pod mlazom hladne vode. Kada ih ohladite dovoljno za držanje u ruci, uklonite ljuske pa kuhana jaja narežite na četvrtine i odložite dok vam ne zatrebaju.
- 3. U manjem loncu 3-4 minute u mlijeku zagrijavajte ribu, dok je ne poširate. Komade riba izvadite na tanjur, a mlijeko sklonite s plamena.
- 4. U tavi otopite maslac. Kad se otopi, dodajte brašno i dobro ih promiješajte. Neprestano miješajući postupno dolijte sve mlijeko. Nastavite ih miješati dok se smjesa ne zgusne. Spremna je kad više ne klizi sa stražnje strane žlice.
- 5. U umak vratite ribu pa dodajte gorušicu, sol, vlasac, grašak i četvrtine kuhanih jaja. Lagano ih promiješajte, pazeći da se komadi ribe previše ne raspadnu.
- 6. Smjesu izlijte u vatrostalnu posudu i započnite raditi mrvice.
- 7. U zdjelu stavite brašno i maslac za mrvice. Maslac utrljajte u brašno pa umiješajte zobene pahuljice, sol, kajenski papar i hrskavi luk.
- 8. Mrvice rasporedite po ribi i pecite 25 minuta. Mrvljenac poslužite na zagrijanim tanjurima, uz kruh s češnjakom i zelenu salatu.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Michel Albert Roux
Pirjana sipa
Recepti Michel Albert Roux
Škarpina s divljim biljem
Recepti Michel Albert Roux
Morski plodovi s pastisom i crème fraicheom
Recepti Ainsley Harriott
Kozice s čilijem i češnjakom
Recepti Ainsley Harriott
Riblje okruglice iz kaffivagninna
Recepti Ainsley Harriott
Riba s bajan začinskim biljem
Recepti Curtis Stone
Curry od kozica i kapica
Recepti Curtis Stone
Losos na žaru s komoračem i zelenom salsom
Recepti Luca Ciano
Kozice u panceti s umakom od sambuce i maslaca
Recepti Curtis Stone
Brzo pržene kozice s limunskom travom