Ova britanska kuharica i ljubiteljica hrane ujedno je i pobjednica jedne od sezona emisije The Greate British Bake Off.   Sebe opisuje kao jednostavnu ženu koja voli svoju obitelj i hranu, a donosi vam razne ukusne recepte koji će oduševiti vašu obitelj! 

Sastojci

  • 3 velika jaja iz slobodnog uzgoja
  • 400 ml punomasnog mlijeka
  • 400 g smrznutih komada riba za riblje pite, odmrznutih
  • 25 g neslanog maslaca
  • 25 g glatkog brašna
  • 1 žličica gorušice u prahu
  • ½ žličice soli
  • šaka svježeg vlasca, sitno nasjeckanog
  • 100 g smrznutog graška
  • 225 g glatkog brašna
  • 150 g neslanog maslaca
  • 130 g zobenih pahuljica
  • ½ žličice soli
  • 1 žličica kajenskog papra
  • 75 g hrskavo prženog luka
  • kruh s češnjakom
  • zelena salata

Priprema

  • 1. Pećnicu zagrijte na 200 °C ili 180 °C s kruženjem zraka. Pripremite pravokutnu vatrostalnu posudu veličine 20 x 30 cm.
  • 2. Jaja lagano spustite u kipuću vodu i kuhajte 8 minuta. Isperite ih pod mlazom hladne vode. Kada ih ohladite dovoljno za držanje u ruci, uklonite ljuske pa kuhana jaja narežite na četvrtine i odložite dok vam ne zatrebaju.
  • 3. U manjem loncu 3-4 minute u mlijeku zagrijavajte ribu, dok je ne poširate. Komade riba izvadite na tanjur, a mlijeko sklonite s plamena.
  • 4. U tavi otopite maslac. Kad se otopi, dodajte brašno i dobro ih promiješajte. Neprestano miješajući postupno dolijte sve mlijeko. Nastavite ih miješati dok se smjesa ne zgusne. Spremna je kad više ne klizi sa stražnje strane žlice.
  • 5. U umak vratite ribu pa dodajte gorušicu, sol, vlasac, grašak i četvrtine kuhanih jaja. Lagano ih promiješajte, pazeći da se komadi ribe previše ne raspadnu.
  • 6. Smjesu izlijte u vatrostalnu posudu i započnite raditi mrvice.
  • 7. U zdjelu stavite brašno i maslac za mrvice. Maslac utrljajte u brašno pa umiješajte zobene pahuljice, sol, kajenski papar i hrskavi luk.
  • 8. Mrvice rasporedite po ribi i pecite 25 minuta. Mrvljenac poslužite na zagrijanim tanjurima, uz kruh s češnjakom i zelenu salatu.

Povezani recepti

Vidi sve