Mrvljenac od polovica krušaka
Recept iz: Nadiya Hussain
Ova britanska kuharica i ljubiteljica hrane ujedno je i pobjednica jedne od sezona emisije The Greate British Bake Off. Sebe opisuje kao jednostavnu ženu koja voli svoju obitelj i hranu, a donosi vam razne ukusne recepte koji će oduševiti vašu obitelj!
Sastojci
- 3 veće kruške, oguljene i razrezane na polovice
- 500 ml soka od jabuke
- 1 mahuna vanilije, razrezana po duljini
- 150 g demerara šećera
- 75 g marcipan mase za kolače
- sladoled, za posluživanje
- 50 g glatkog brašna
- 25 g neslanog maslaca
- 25 g demerara šećera
- 100 g granole
Priprema
- 1. Polovice krušaka stavite u srednje velik lonac i prelijte sokom od jabuke. Iz mahune vanilije nožem istrugajte sjemenke pa ih zajedno s mahunom ubacite u sok od jabuke. Kruške 20-30 minuta kuhajte u soku, dok ne omekšaju.
- 2. Pećnicu zagrijte na 200 °C ili 180 °C s kruženjem zraka. Pripremite pleh za pečenje. Treba biti dovoljno velik da na dno stane svih 6 polovica krušaka.
- 3. Poširane kruške izvadite iz lonca i ocijedite na papirnatom ručniku. Sok u kojem ste ih poširali ostavite u loncu. Iz soka izvadite mahunu vanilije, usipajte demerara šećer i zakuhajte ga na jakom plamenu. Krčkajte ih dok se sok ne zgusne u sirup.
- 4. U zdjelu stavite brašno i maslac za mrvice. Vršcima prstiju maslac utrljajte u brašno dok ne dobijete grudice nalik krušnim mrvicama. Umiješajte šećer i granolu.
- 5. Kad se polovice krušaka ohlade, žličicom im izvadite jezgre. Poslažite ih na dno pleha za pečenje, a u udubine od jezgri umetnite grumene marcipana.
- 6. Na polovice krušaka dobro sabijte mrvice. Pecite ih 20 minuta.
- 7. Zapečene kruške izvadite iz pećnice i premjestite na tanjuriće. Pokapajte ih zgusnutim sokom i još vruće poslužite uz sladoled.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Kirsten Tibballs
Torta od čokoladne pjene
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladna rolada
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladna pjenica s malinama i arabeskom
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladne puslice s oraščićima
Recepti Kirsten Tibballs
Babka čvor
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladne puslice s oraščićima
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladni leptirići
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladni crème brulee
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladni cvijet
Recepti Silvia Colloca
Princes krafne