Mozaični kolač sa sladoledom

Mozaični kolač sa sladoledom

Opis

Priprema:

Margarin stavite u lonac srednje veličine i ostavite da se rastopi.

Dok se margarin lagano topi, u njega dodajte kristal-šećer.

Kad se margarin sasvim rastopi, dodajte i kakao i dobro promiješajte.

U odvojenu tavu stavite orahe i lješnjake i pržite dok ne dobiju laganu boju.

Kako biste ih lakše smrvili, kekse petit beurre stavite u vrećicu za zamrzavanje, stegnite je rukom i smrvite kekse tukući ih valjkom za tijesto. Pripazite da se ne pretvore u prah. Ako želite, možete ih i raskomadati rukama.

Smrvljene kekse ubacite u mješavinu s kakaom i promiješajte. Dodajte i pržene orahe i lješnjake. Ostavite smjesu da se malo ohladi.

Na ravnu podlogu raširite kuhinjsku foliju i polijte s nekoliko kapi vode.

Na foliju lagano stavite mlaku mješavinu i rukom je rasporedite u obliku kvadrata tako da ne bude pretanka. Kako vam se ruke ne bi lijepile dok to radite, lagano ih smočite.

Maraški sladoled izvadite iz zamrzivača i odvojeno narežite dio od pistacije i dio s kajmakom.

Brzim pokretima na mozaični kolač koji ste raširili poredajte kriške sladoleda s kajmakom, i to tako da od ruba ostavite dva prsta prostora.

S pomoću folije savijte mozaični kolač preko sladoleda (tako da sladoled ostane unutar kolača) u obliku rolade. Dok to radite, pazite da kuhinjska folija ne ostane između slojeva kolača.

Čvrsto smotajte foliju oko mozaičnog kolača i stavite ga u zamrzivač na najmanje šest sati prije nego što se sladoled rastopi.

Zaleđeni mozaični kolač izvadite iz zamrzivača, narežite na kriške i poslužite. Ako želite, pri posluživanju ga možete ukrasiti prepolovljenim jagodama.

Sastojci

Sastojci

  • ½ pakovanja margarina
  • čaša kristal-šećera
  • ½ čaše kakaa
  • paket keksa petit beurre
  • ½ čaše lješnjaka
  • ½ čaše oraha
  • kutija maraškog sladoleda od pistacije / bijelog

Povezani recepti