Mousse od limunade i maline
Recept iz: Kirsten Tibballs
Kirsten Tibballs, koju MasterChef naziva „kraljicom čokolade“ jedna je od australskih najpoznatijih i međunarodno poštovanih slastičarki i stručnjakinja za čokoladu.
Sastojci
- 300 ml vrhnja za šlag
- 60 g (½ šalice) zaleđenih malina
- 400 g kvalitetne bijele čokolade
- đ350 ml limunade
- 1 pakiranje čokoladnih keksića
Priprema
- Stavite maline u vrhnje za šlag, djelomično umutite mikserom i stavite u hladnjak za kasnije. Stavite bijelu čokoladu u posudu. Prokuhajte limunadu, ulijte je preko bijele čokolade i umutite.
- Ostavite da se ohladi 5 do 10 minuta uz povremeno miješanje. Temperatura smjese mora biti ispod 35°C prije sljedećeg koraka.
- Mješavinu vrhnja za šlag i malina izvadite iz hladnjaka i umiješajte u smjesu od bijele čokolade.
- Zahvatite žlicom sloj moussa, otprilike 150 g i stavite u čašu. Zatim stavite čokoladni keks.
- Nastavite ovim redosljedom dok ne dobijete čaše pune keksa i moussa. Sve čaše stavite u hladnjak da se hlade 4 sata.
- Kad servirate, ukrasite sa slomljenim keksima i prepolovljenim malinama.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Desert s čokoladnim tartufima
Recepti Mary Berry
Glazirani francuski tart od bresaka
Recepti Mary Berry
Čokoladne brownie kocke
Recepti Kirsten Tibballs
Parfe s bijelom čokoladom i kikirikijem
Recepti Mary Berry
Galette od krušaka i borovnica
Recepti Kirsten Tibballs
Semifredo s jagodama i vrhnjem
Recepti Kirsten Tibballs
Tart s malinama i slatkim vrhnjem
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladni kolač rocky road
Recepti Kirsten Tibballs
Pikantni čokoladni napitak s ledom
Recepti Kirsten Tibballs
Sladoledni štapići čupavci