Mousse od limunade i maline

Kirsten Tibballs, koju MasterChef naziva „kraljicom čokolade“ jedna je od australskih najpoznatijih i međunarodno poštovanih slastičarki i stručnjakinja za čokoladu.

Sastojci

  • 300 ml vrhnja za šlag
  • 60 g (½ šalice) zaleđenih malina
  • 400 g kvalitetne bijele čokolade
  • đ350 ml limunade
  • 1 pakiranje čokoladnih keksića

Priprema

  • Stavite maline u vrhnje za šlag, djelomično umutite mikserom i stavite u hladnjak za kasnije. Stavite bijelu čokoladu u posudu. Prokuhajte limunadu, ulijte je preko bijele čokolade i umutite.
  • Ostavite da se ohladi 5 do 10 minuta uz povremeno miješanje. Temperatura smjese mora biti ispod 35°C prije sljedećeg koraka.
  • Mješavinu vrhnja za šlag i malina izvadite iz hladnjaka i umiješajte u smjesu od bijele čokolade.
  • Zahvatite žlicom sloj moussa, otprilike 150 g i stavite u čašu. Zatim stavite čokoladni keks.
  • Nastavite ovim redosljedom dok ne dobijete čaše pune keksa i moussa. Sve čaše stavite u hladnjak da se hlade 4 sata.
  • Kad servirate, ukrasite sa slomljenim keksima i prepolovljenim malinama.

Povezani recepti

Vidi sve