Mousse od kuhanog kondenziranog mlijeka, karamelizirane banane i slanih badema

Mousse od kuhanog kondenziranog mlijeka, karamelizirane banane i slanih badema
Povezane emisije:Pecimo s Franciscom MoreiromUključite se: Utorak 25 Veljača u 13:00 | Utorak 25 Veljača u 13:30

Opis

Priprema

Mousse od kondenziranog mlijeka:

  1. Za mousse, istucite 3 žumanjka i 15 g šećera.
  2. Dodajte limenku kuhanog kondenziranog mlijeka. Dobro promiješajte.
  3. Potopite 2 listića želatine u vodi i ledu.
  4. Prelijte ocijeđene listiće s 10 g brendija i stavite ih u mikrovalnu pećnicu na 800 W, na otprilike 30 sekundi.
  5. Želatini dodajte malo moussea. Promiješajte i vratite je u smjesu.
  6. Dodajte 250 g tučenog vrhnja. Ulijte mousse u vatrostalnu posudu, prekrijte prianjajućom folijom i stavite u hladnjak.

Karamelizirane banane:

  1. U tavi za prženje karamelizirajte tri banane narezane na kriške, u kojoj ste prethodno otopili 50 g maslaca. Dodajte 25 g šećera.
  2. Dodajte malo narančinog i limunovog soka. Okrenite banane i dodajte još soka.

Slani bademi:

  1. U posudu stavite 25 ml vode i 25 g šećera. Pustite da proključa.
  2. Dodajte 100 g prženih badema.
  3. Nakon što se karameliziraju, dodajte prstohvat cvijeta soli.

Za kraj:

  1. Stavite karamelizirane banane i bademe u mousse. Dodajte i malo sirupa od banana.
  2. Na vrh naribajte malo narančine kore.

Sastojci

Mousse od kuhanog kondenziranog mlijeka:

  • 3 žumanjka (veličina L)
  • 15 g bijelog šećera
  • 1 limenka kuhanog kondenziranog mlijeka (397 g)
  • 2 listića želatine
  • 10 g brendija
  • 250 g tučenog vrhnja (35% mliječne masti)

 

Karamelizirana banana:

  • 3 banane
  • 50 g maslaca bez soli
  • 50 g šećera (25 g + 25 g)
  • 1 naranča za sok
  • 1 limun za sok

 

Slani bademi:

  • 25 g šećera
  • 25 ml vode
  • 100 g prženih badema
  • 10 g neslanog maslaca
  • 5 g cvijeta soli

Povezani recepti