Opis

Način pripreme:

1. Namočite želatinu u ledenu vodu dok ne omekša. Ugrijte sirup od rabarbare i u njemu rastopite želatinu. Dodajte svježe jagode i pasirajte. Pretočite u staklene čaše i hladite dok se žele ne stisne.

2. Za mousse istucite vrhnje mikserom u šlag. Namočite želatinu u hladnu vodu da omekša. U loncu pomiješajte svježe mlijeko, kiselo mlijeko i šećer te zagrijte na umjerenoj vatri. Maknite mliječnu smjesu s vatre i umiješajte želatinu u nju. Temperirajte žutanjke s dijelom vruće mliječne smjese, prebacite ih u posudu k preostaloj smjesi te vratite na vatru. Kuhajte dok ne postigne temperaturu od 81 stupnja. Maknite s vatre, ohladite i umiješajte u istučeno vrhnje.

3. Rasporedite po želeu u čašama. Ohladite.

Sastojci

Za žele od rabarbare i jagoda

  • 600 g sirupa od rabarbare i jagoda
  • 4 g želatine (listići)
  • 4 svježe jagode

Za mousse

  • 100 g svježeg mlijeka
  • 280 g kiselog mlijeka
  • 80 g šećera
  • 85 g žutanjaka
  • 13 g želatine (listići)
  • 400 g tekućeg vrhnja životinjskog podrijetla

Povezani recepti