Priprema:

Mousse

Želatinu preliti s 2 žlice hladne vode  i ostaviti da nabubri.

Jagode narezati, dodati šećer, vanilin šećer, koricu limuna i izmiksati štapnim mikserom.

Na laganoj vatri rastopiti želatinu. Ne smije provriti! Pa umiksati u jagode.

Dodati tučeno vrhnje za šlag.

Kremu rasporediti u 4 čaše na prethodno zgotovljen biskvit i ukrasiti polovicama jagoda i listićem mente.

Prije serviranja ohladiti u hladnjaku 2h.

 

Biskvit

Prvo pomiješamo sve suhe sastojke. Dodajemo polako mokre sastojke i sve dobro izradimo mikserom. Naribamo čokoladu i pomiješamo špatulom (lopaticom). Papirom za pečenje obložimo kalup za biskvit. Prelijemo smjesu u kalup i pečemo u zagrijanoj pećnici na 170-180º C 30 min.

Sastojci

  • Mousse
  • 250 g jagoda
  • 60 g šećera
  • 1 vrećica vanilin šećera
  • malo naribane korice limuna
  • pola vrećice želatine u prahu
  • 2 žlice hladne vode
  • 200 ml vrhnja za šlag
  • Biskvit
  • 2 jaja
  • 100 g šećera
  • 40 g kakaa
  • 1 vrećica bourbon vanilin šećera
  • 100 g glatkog brašna
  • 1 vrećica praška za pecivo
  • 40 ml ulja
  • 100 g jogurta
  • 50 ml mlake vode

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve