Opis
Priprema:
Mousse
Želatinu preliti s 2 žlice hladne vode i ostaviti da nabubri.
Jagode narezati, dodati šećer, vanilin šećer, koricu limuna i izmiksati štapnim mikserom.
Na laganoj vatri rastopiti želatinu. Ne smije provriti! Pa umiksati u jagode.
Dodati tučeno vrhnje za šlag.
Kremu rasporediti u 4 čaše na prethodno zgotovljen biskvit i ukrasiti polovicama jagoda i listićem mente.
Prije serviranja ohladiti u hladnjaku 2h.
Biskvit
Prvo pomiješamo sve suhe sastojke. Dodajemo polako mokre sastojke i sve dobro izradimo mikserom. Naribamo čokoladu i pomiješamo špatulom (lopaticom). Papirom za pečenje obložimo kalup za biskvit. Prelijemo smjesu u kalup i pečemo u zagrijanoj pećnici na 170-180º C 30 min.
Sastojci
Mousse
- 250 g jagoda
- 60 g šećera
- 1 vrećica vanilin šećera
- malo naribane korice limuna
- pola vrećice želatine u prahu
- 2 žlice hladne vode
- 200 ml vrhnja za šlag
Biskvit
- 2 jaja
- 100 g šećera
- 40 g kakaa
- 1 vrećica bourbon vanilin šećera
- 100 g glatkog brašna
- 1 vrećica praška za pecivo
- 40 ml ulja
- 100 g jogurta
- 50 ml mlake vode