Mounirov Umm Ali (Mounirov puding od kruha sa sladoledom amlou)
Priprema
Puding od kruha
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. U loncu zagrijte mlijeko sa zvjezdastim anisom i pustite ga 10 minuta na laganoj vatri. Posudu za pečenje namastite maslacem. Kroasane, pogače i slatka peciva natrgajte na veće komade i rasporedite po posudi za pečenje. Grubo nasjeckajte orašaste plodove. Grubo narežite sušene marelice i smokve. Orašaste plodove, suho voće i šećer pomiješajte i rasporedite po posudi za pečenje.
Izvadite anis iz mlijeka, a u mlijeko ulijte sirup od nara i prelijte preko sastojaka u posudi za pečenje. Slatko vrhnje također prelijte preko svega, kratko promiješajte žlicom i pecite puding oko 20 minuta u pećnici.
Sladoled amlou
Zakuhajte 300 ml mlijeka i dodajte 30 g šećera. U zdjeli pomiješajte kukuruzni škrob s 30 g šećera i tomu dodajte preostalih 50 ml mlijeka, neprestano miješajući. Tu smjesu zatim dodajte vrućem mlijeku i miješajući pustite da zavrije. Neka vrije minutu, tako da se zgusne. Lonac sa zgusnutim mlijekom stavite u ledenu vodu kako bi se što prije ohladilo.
Slatko vrhnje istucite s 40 grama šećera, dok ne postane gusto poput jogurta. Stavite ga u hladnjak. Amlou umiješajte u zgusnuto ohlađeno mlijeko. Zatim umiješajte istučeno slatko vrhnje.
Sladoled stavite u plastičnu posudu i u zamrzivač. Ako imate aparat za sladoled, smjesu ubacite u aparat i napravite sladoled.
Posluživanje
Puding od kruha poslužite topao. Preko pudinga položite veliku žlicu sladoleda od amloua i posipajte cimetom.
Sastojci
- Puding od kruha500 ml mlijeka 1 zvjezdasti anis maslac za premazivanje 3 kroasana 2 pogače s grožđicama 2 slatka peciva 50 g nezasoljenih brazilskih oraščića 50 g nezasoljenih pekan oraha 50 g oljuštenih nezasoljenih pistacija 50 g sušenih marelica 50 g sušenih smokvi 200 g šećera 50 g sirupa od nara 500 ml slatkog vrhnja cimet u prahu za posipanjeSladoled amlou 350 ml punomasnog mlijeka 100 g šećera 250 ml slatkog vrhnja 15 g kukuruznog škroba 150 g amloua (pasta od badema meda i arganova ulja)Dodatno potrebno posuda za pečenje zapremnine 2 litre kuhinjski kist ledena voda
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Knickerbocker glory
Recepti Mary Berry
Kolačići od jabuka i badema
Recepti Ainsley Harriott
Kolačići od kokosa i limete
Recepti Mary Berry
Meringa s bobicama i šlagom
Recepti Martha Stewart
Kruh sa smeđim maslacem
Recepti Martha Stewart
Tart od sira s marelicama
Recepti Martha Stewart
Tart s jabukama
Recepti Martha Stewart
Tart s malinama i jagodama
Recepti Martha Stewart
Čokoladni mousse
Recepti Martha Stewart
Torta sa sladoledom i trostrukim čokoladnim užitkom