Mounirov Umm Ali (Mounirov puding od kruha sa sladoledom amlou)

Mounirov Umm Ali (Mounirov puding od kruha sa sladoledom amlou)

Opis

Priprema

Puding od kruha

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. U loncu zagrijte mlijeko sa zvjezdastim anisom i pustite ga 10 minuta na laganoj vatri. Posudu za pečenje namastite maslacem. Kroasane, pogače i slatka peciva natrgajte na veće komade i rasporedite po posudi za pečenje. Grubo nasjeckajte orašaste plodove. Grubo narežite sušene marelice i smokve. Orašaste plodove, suho voće i šećer pomiješajte i rasporedite po posudi za pečenje.

Izvadite anis iz mlijeka, a u mlijeko ulijte sirup od nara i prelijte preko sastojaka u posudi za pečenje. Slatko vrhnje također prelijte preko svega, kratko promiješajte žlicom i pecite puding oko 20 minuta u pećnici.

Sladoled amlou

Zakuhajte 300 ml mlijeka i dodajte 30 g šećera. U zdjeli pomiješajte kukuruzni škrob s 30 g šećera i tomu dodajte preostalih 50 ml mlijeka, neprestano miješajući. Tu smjesu zatim dodajte vrućem mlijeku i miješajući pustite da zavrije. Neka vrije minutu, tako da se zgusne. Lonac sa zgusnutim mlijekom stavite u ledenu vodu kako bi se što prije ohladilo.

Slatko vrhnje istucite s 40 grama šećera, dok ne postane gusto poput jogurta. Stavite ga u hladnjak. Amlou umiješajte u zgusnuto ohlađeno mlijeko. Zatim umiješajte istučeno slatko vrhnje.

Sladoled stavite u plastičnu posudu i u zamrzivač. Ako imate aparat za sladoled, smjesu ubacite u aparat i napravite sladoled.

Posluživanje

Puding od kruha poslužite topao. Preko pudinga položite veliku žlicu sladoleda od amloua i posipajte cimetom.

Sastojci

Puding od kruha

  • 500 ml mlijeka
  • 1 zvjezdasti anis
  • maslac za premazivanje
  • 3 kroasana
  • 2 pogače s grožđicama
  • 2 slatka peciva
  • 50 g nezasoljenih brazilskih oraščića
  • 50 g nezasoljenih pekan oraha
  • 50 g oljuštenih nezasoljenih pistacija
  • 50 g sušenih marelica
  • 50 g sušenih smokvi
  • 200 g šećera
  • 50 g sirupa od nara
  • 500 ml slatkog vrhnja
  • cimet u prahu za posipanje

Sladoled amlou

  • 350 ml punomasnog mlijeka
  • 100 g šećera
  • 250 ml slatkog vrhnja
  • 15 g kukuruznog škroba
  • 150 g amloua (pasta od badema
  • meda i arganova ulja)

Dodatno potrebno

  • posuda za pečenje zapremnine 2 litre
  • kuhinjski kist
  • ledena voda

Povezani recepti