Opis

Zagrijte pećnicu na 180°C.

Za umak, u posudu stavite ljutiku, ocat i vino u posudu na srednjoj temperaturi i krčkajte 4-5 minuta dok se ne smanji za dvije trećine. Umiješajte vrhnje i kuhajte dok ne zaključa. Smanjite temperaturu i pomalo umutite mutilicom hladan maslac, po nekoliko kockica. mutite dok se sav maslac ne sjedini i umak ne postane gust i sjajan. Posolite umak i držite na toplom.

Zagrijte tavu koja se ne lijepi na srednjoj temperaturi. Nauljite filete ribe s malo ulja i posolite. Zapecite s kožom okrenutom prema dolje 2-3 minute, dok ne postane hrskava. Okrenite ribu i stavite u pećnicu na još 3-4 minute ili prema želji.

Prije posluživanja, u umak dodajte ¾ svježe rajčice i pomiješajte. Žlicom izvadite umak na dno tanjura i dodajte ribu, s kožom okrenutom prema gore. Ukrasite preostalom rajčicom i pospite vlascem.

Sastojci

  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 2 x 180g komada morske pastrve, s kožom, bez kosti
  • Sol 

 Umak Beurre blanc

  • 2 glavice ljutike, sitno nasjeckane
  • 60ml bijelog vinskog octa
  • 60ml bijelog vina
  • 60ml vrhnja
  • 150g maslaca, ohlađenog i narezanog na kockice
  • 1 rajčica, oguljena, bez sjemenki i sitno nasjeckana 
  • 1/2 strčka vlasca, sitno nasjeckan

Povezani recepti