Mongolska govedina u loncu
Recept iz: Donal Skehan
Pomiješajte govedinu u kukuruznom brašnu s nešto soli i papra i odložite 5 minuta. Zagrijte pola ulja u woku ili tavi na jakoj vatri i pržite odrezak dok cijeli ne posmeđi. Sklonite i odložite.
Zagrijte ostatak ulja i pržite češnjak, đumbir i mladi luk na srednjoj vatri 2 minute.
Dodajte povrće za prženje u tavu, poškropite vodom i pržite 1 minutu, a zatim dodajte listiće chillija, sojin umak i šećer, zajedno s 2 dcl vode. Dodajte meso rezancima i lagano ključajte dok ne dobijete sjajni umak. Smjesta poslužite.
Sastojci
- 500 g goveđeg odreska, tanko narezanog
- 1 žlica kukuruznog brašna
- 3 žlice suncokretova ulja
- 3 češnja češnjaka, zdrobljena
- komad đumbira od 2,5 cm, oguljen i izriban
- 4 mlada luka, izrezana na komade od 2 cm
- 300 g vrećica povrća za prženje
- ½ žličice listića chillija
- 1 žlica sojinog umaka s manje soli
- 2 žlice mekanog smeđeg šećera
- 275 g paket svježih rezanaca s jajima
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom