Mongolska govedina u loncu
Recept iz: Donal Skehan
Donal Skehan je pisac, fotograf i televizijski voditelj koji živi i radi u Dublinu u Irskoj. Dolazi iz obitelji strastvenih ljubitelja hrane, a koja je u prehrambenoj industriji radila više od 60 godina te su mu oduvijek bili inspiracija. Kuhanje obilne domaće hrane oduvijek je bio njegov način života.
Donalovi recepti dostupni, nadahnjujući i ohrabrujući za baš za svakodnevnu kućnu prehranu. U gastronomski svijet je ušao 2007. kada je otvorio blog, a ugovor za knjigu ponuđen mu je kada i poziv za vlastitom televizijskom serijom. Donal je danas jedan od najpopularnijih irskih chefova.
Sastojci
- 500 g goveđeg odreska, tanko narezanog
- 1 žlica kukuruznog brašna
- 3 žlice suncokretova ulja
- 3 češnja češnjaka, zdrobljena
- komad đumbira od 2,5 cm, oguljen i izriban
- 4 mlada luka, izrezana na komade od 2 cm
- 300 g vrećica povrća za prženje
- ½ žličice listića chillija
- 1 žlica sojinog umaka s manje soli
- 2 žlice mekanog smeđeg šećera
- 275 g paket svježih rezanaca s jajima
Priprema
- 1. Pomiješajte govedinu u kukuruznom brašnu s nešto soli i papra i odložite 5 minuta. Zagrijte pola ulja u woku ili tavi na jakoj vatri i pržite odrezak dok cijeli ne posmeđi. Sklonite i odložite.
- 2. Zagrijte ostatak ulja i pržite češnjak, đumbir i mladi luk na srednjoj vatri 2 minute.
- 3. Dodajte povrće za prženje u tavu, poškropite vodom i pržite 1 minutu, a zatim dodajte listiće chillija, sojin umak i šećer, zajedno s 2 dcl vode. Dodajte meso rezancima i lagano ključajte dok ne dobijete sjajni umak. Smjesta poslužite.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Michel Albert Roux
Juneći jezik s umakom gribiche
Recepti Michel Albert Roux
Crvena riža s goveđim kobasicama
Recepti Ainsley Harriott
Goveđi ražnjići sa sezamom i sojom
Recepti Biftek “à café”
Recepti Adam Liaw
Jastučići s goveđim curryjem
Recepti Adam Liaw
Junetina u umaku za polizati prste
Recepti Silvia Colloca
Teleći odresci s kaduljom
Recepti Nico Reynolds
Savršen odrezak na žaru sa salatom od komorača i kukuruzom u maslacu i parmezanu
Recepti Lora i Stoyan
Sporo kuhani teleći obrazi sa zgnječenim krumpirom
Recepti Ainsley Harriott
Mljevena govedina s krumpirom, lukom i zelenim povrćem s maslacem