Donal Skehan je pisac, fotograf i televizijski voditelj koji živi i radi u Dublinu u Irskoj. Dolazi iz obitelji strastvenih ljubitelja hrane, a koja je u prehrambenoj industriji radila više od 60 godina te su mu oduvijek bili inspiracija. Kuhanje obilne domaće hrane oduvijek je bio njegov način života.

Donalovi recepti  dostupni, nadahnjujući i ohrabrujući za baš za svakodnevnu kućnu prehranu. U gastronomski svijet je ušao 2007. kada je otvorio blog, a ugovor za knjigu ponuđen mu je kada i poziv za vlastitom televizijskom serijom. Donal je danas jedan od najpopularnijih irskih chefova. 

Sastojci

  • 500 g goveđeg odreska, tanko narezanog
  • 1 žlica kukuruznog brašna
  • 3 žlice suncokretova ulja
  • 3 češnja češnjaka, zdrobljena
  • komad đumbira od 2,5 cm, oguljen i izriban
  • 4 mlada luka, izrezana na komade od 2 cm
  • 300 g vrećica povrća za prženje
  • ½ žličice listića chillija
  • 1 žlica sojinog umaka s manje soli
  • 2 žlice mekanog smeđeg šećera
  • 275 g paket svježih rezanaca s jajima

Priprema

  • 1. Pomiješajte govedinu u kukuruznom brašnu s nešto soli i papra i odložite 5 minuta. Zagrijte pola ulja u woku ili tavi na jakoj vatri i pržite odrezak dok cijeli ne posmeđi. Sklonite i odložite.
  • 2. Zagrijte ostatak ulja i pržite češnjak, đumbir i mladi luk na srednjoj vatri 2 minute.
  • 3. Dodajte povrće za prženje u tavu, poškropite vodom i pržite 1 minutu, a zatim dodajte listiće chillija, sojin umak i šećer, zajedno s 2 dcl vode. Dodajte meso rezancima i lagano ključajte dok ne dobijete sjajni umak. Smjesta poslužite.

Povezani recepti

Vidi sve