Mojito
Recept iz: Adrian Richardson
Adrian Richardson australski je chef i autor te vlasnik i glavni kuhar restorana La Luna u North Carltonu, u kojem od 1999. poslužuje svježu i inovativnu hranu.
Strast za kuhanjem naslijedio je od djeda, a svoju filozofiju o hrani smatra jednostavnom i naziva je "moderni Mediteran" - vjeruje u korištenje svježih sastojaka i pojednostavljenje recepata. Autor je dviju kuharica - "Meso" i "Dobar život".
Sastojci
- 1-2 limete, na kriške
- 2 grančice svježe mente
- 1 žlica smeđeg šećera
- 30ml bijelog ruma
- 30ml tamnog ruma
- ½ šalice soda vode
Priprema
- 1. U čašu stavite 1 krišku limete, 1 žlicu smeđeg šećera i 1 grančicu metvice.
- 2. Mutite kako bi se šećer rastopio i kako bi nastala pasta.
- 3. Dodajte bijeli I tamni rum te miješajte kako bi se uklopili svi sastojci.
- 4. Ulijte u čašu s ledom, ukrasite listićima mente i tankom kriškom limete tako da bude dopola puna.
- 5. Ulijte soda vodu do vrha.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Donal Skehan
Alkoholni i bezalkoholni kokteli
Recepti Ainsley Harriott
Čašice s ledom, ciderom i konfetima od šljiva iz Willinge
Recepti Adam Liaw
Rafflesov singapurski koktel
Recepti Mark Moriarty
Koktel od račića
Recepti Ainsley Harriott
Karipski Sorrel koktel
Recepti Pati Jinich
Kiseliš iz Oaxace
Recepti Adrian Richardson
Aviation
Recepti Adrian Richardson
Mračno i olujno
Recepti Adrian Richardson
Korejske okruglice
Recepti Adrian Richardson
Kokice sa slaninom i sirom