Način pripreme:
1. Zasladite mascarpone šećerom, aromatizirajte vanilijom i istucite mikserom.
2. Dodajte mlijeko i sitno narežite listove matičnjaka i promiješajte. Izlijte smjesu u kalup za terrine. Ostavite smjesu da se zamrzava 4-5 sati.
3. Jagode narežite na sitno. Pomiješajte ih sa šećerom i mastikom i dobro promiješajte. Sorbet poslužite s umakom i ukrasite listovima matičnjaka.

Način pripreme:
1. Zasladite mascarpone šećerom, aromatizirajte vanilijom i istucite mikserom.
2. Dodajte mlijeko i sitno narežite listove matičnjaka i promiješajte. Izlijte smjesu u kalup za terrine. Ostavite smjesu da se zamrzava 4-5 sati.
3. Jagode narežite na sitno. Pomiješajte ih sa šećerom i mastikom i dobro promiješajte. Sorbet poslužite s umakom i ukrasite listovima matičnjaka.

Sastojci

  • Sastojci500 g mascarponea 400 g gustog kiselog mlijeka 1 šalica šećera 1 vanilija 2-3 stabljike matičnjakaZa umak od jagoda 1 šalica jagoda 2 žlice šećera 1 žlica mastike (alkoholno piće od anisa)

Priprema