Opis
Način pripreme:
1. Zasladite mascarpone šećerom, aromatizirajte vanilijom i istucite mikserom.
2. Dodajte mlijeko i sitno narežite listove matičnjaka i promiješajte. Izlijte smjesu u kalup za terrine. Ostavite smjesu da se zamrzava 4-5 sati.
3. Jagode narežite na sitno. Pomiješajte ih sa šećerom i mastikom i dobro promiješajte. Sorbet poslužite s umakom i ukrasite listovima matičnjaka.
Način pripreme:
1. Zasladite mascarpone šećerom, aromatizirajte vanilijom i istucite mikserom.
2. Dodajte mlijeko i sitno narežite listove matičnjaka i promiješajte. Izlijte smjesu u kalup za terrine. Ostavite smjesu da se zamrzava 4-5 sati.
3. Jagode narežite na sitno. Pomiješajte ih sa šećerom i mastikom i dobro promiješajte. Sorbet poslužite s umakom i ukrasite listovima matičnjaka.
1. Zasladite mascarpone šećerom, aromatizirajte vanilijom i istucite mikserom.
2. Dodajte mlijeko i sitno narežite listove matičnjaka i promiješajte. Izlijte smjesu u kalup za terrine. Ostavite smjesu da se zamrzava 4-5 sati.
3. Jagode narežite na sitno. Pomiješajte ih sa šećerom i mastikom i dobro promiješajte. Sorbet poslužite s umakom i ukrasite listovima matičnjaka.
Način pripreme:
1. Zasladite mascarpone šećerom, aromatizirajte vanilijom i istucite mikserom.
2. Dodajte mlijeko i sitno narežite listove matičnjaka i promiješajte. Izlijte smjesu u kalup za terrine. Ostavite smjesu da se zamrzava 4-5 sati.
3. Jagode narežite na sitno. Pomiješajte ih sa šećerom i mastikom i dobro promiješajte. Sorbet poslužite s umakom i ukrasite listovima matičnjaka.
Sastojci
Sastojci
- 500 g mascarponea
- 400 g gustog kiselog mlijeka
- 1 šalica šećera
- 1 vanilija
- 2-3 stabljike matičnjaka
Za umak od jagoda
- 1 šalica jagoda
- 2 žlice šećera
- 1 žlica mastike (alkoholno piće od anisa)