Mliječna krema s karameliziranim ananasom

John Gerdsenov šarolik život odlično se preslikava u njegove inovativne recepte. Isprobajte Gerdsenovu desertsku kombinaciju mliječne kreme i karameliziranog ananasa kako bi osjetili nevjerojatan spoj osvježavajućih okusa.

Sastojci

  • Za mliječnu kremu
  • 1 kg punomasnoga kiselog mlijeka
  • 500 ml vrhnja
  • 100 g šećera
  • 1 štapić vanilije
  • 200 ml sirupa od vanilije
  • 4 stabljike metvice
  • Za karamelizirani ananas
  • 1 ananas
  • 75 g šećera
  • 1 štapić vanilije
  • 2 žlice maslaca
  • 2 stabljike ružmarina
  • 300 ml tekućeg vrhnja
  • 2 žlice aceta balsamica

Priprema

  • Način pripreme:
  • 1. Za mliječnu kremu ostavite kiselo mlijeko da se cijedi preko noći. Cjedilo stavite iznad posude. U cjedilo stavite kuhinjsku krpu i u nju izlijte mlijeko.
  • 2. Rukom istucite vrhnje sa šećerom dok ne nastane polutekuća konzistencija. Dodajte prethodno pripremljen sirup od vanilije (skuhajte šećerni sirup sa sjemenkama vanilije i ohladite na sobnoj temperaturi) u mlazovima, nastavljajući s miješanjem. Na kraju dodajte naribanu unutrašnjost štapića vanilije.
  • 3. Ogulite ananas tako da ga držite uspravno i uklonite crne mrlje s njega. Narežite ga na četiri komada i uklonite iz svakoga tvrdu unutrašnjost. Zatim ananas narežite na komade.
  • 4. Komade ananasa stavite u posudu i pospite šećerom. Promiješajte. Listiće ružmarina narežite na sitno, a štapić vanilije na nekoliko komadića.
  • 5. U tavi rastopite maslac na slaboj vatri. Dodajte komade ananasa i s vremena na vrijeme protresite dok se šećer ne karamelizira. Ananas prebacite u tanjur.
  • 6. U istu tavu dodajte tekuće vrhnje. Dodajte komadiće vanilije i narezani ružmarin pa promiješajte. Dodajte aceto balsamico i ponovno promiješajte. Vratite ananas u tavu i ostavite da se krčka 5 minuta.
  • 7. Izvadite komadiće vanilije i karamelizirani ananas prebacite u posudu. U drugoj posudi poslužite mliječnu kremu i ukrasite listovima metvice.

Povezani recepti

Vidi sve