Miso piletina
Recept iz: Guy Turland
Predgrijte pećnicu na 180°C. Osušite pile papirnim ubrusom i začinite solju i paprom. Zagrijte ulje u velikoj vatrostalnoj posudi na srednjoj vatri i položite pile, prsima nadolje. Pecite nekih 5 minuta, dok ne posmeđi, pa ga maknite i odložite.
Dodajte gljive, češnjak, chillije, đumbir, majčinu dušicu i koricu limuna. Kuhajte 4 minute, povremeno miješajući, dok sastojci ne omekšaju. Umiješajte miso pastu, novozelandski špinat ili nori i pileći temeljac. Vratite pile u posudu, prsima nagore, i pecite ga nepokrivenog 40–50 minuta, dok ne pozlati i skroz se ispeče.
Naspite rižu u sito i perite pod hladnom tekućom vodom. Dobro je ocijedite i stavite u lonac, zajedno s dodatnim norijem, kokosovim mlijekom i temeljcem. Dovedite do ključanja, a zatim poklopite i smanjite vatru na nisku temperaturu.
Kuhajte 10 minuta ili dok riža ne omekša i upije svu tekućinu. Maknite lonac s vatre i odložite na 20 minuta. Umiješajte korijander i poslužite s piletom.
Sastojci
- 1,4 kg cijelog pileta
- 2 žlice maslinova ulja
- 5 shiitake gljiva, razrezanih napola
- 5 shimeji gljiva, razrezanih napola
- 3 bukovače, razrezane napola
- 2 češnja češnjaka, nasjeckana
- 2 mala crvena chillija, sitno nasjeckana
- 1 cm komad đumbira, sitno nasjeckan
- 5 grančica majčine dušice
- fino naribana korica 1 limuna
- 1 žlica miso paste
- 4 lista novozelandskog špinata (prikupljenog iz mora) ili nori alge (morska trava)
- 1 litra pilećeg temeljca
- 200 g jasmin riže
- 2 nori lista, dodatno, natrgana
- 125 ml kokosova mlijeka
- 250 ml pilećeg temeljca, dodatno
- 1 svežanj korijandra, nasjeckan
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom