Opis
1. Na srednje jakoj vatri u tavi ili woku ugrijte ulje.
2. Dodajte đumbir, češnjak, feferon i crveni luk. Kuhajte jednu minutu ili dok sastojci ne otpuste aromu.
3. Dodajte brokulu i kuhajte još dvije minute ili dok cvjetovi ne omekšaju.
4. Dodajte crni grah i narezanu govedinu. Pojačajte vatru, začinite solju i popržite meso jednu minutu ili dok ne poprimi lijepu boju.
5. Dodajte sezamovo ulje, bijeli papar, rižino vino, sojin umak i konjak. Dobro promiješajte.
6. Dodajte smjesu kukuruznog brašna i vode i pustite da smjesa ključa otprilike jednu minutu ili dok se umak ne zgusne.
7. Poslužite uz rižu na pari.
Sastojci
Sastojci
- 250 g goveđeg ramsteka
- tanko narezanog
- 1 mala glavica brokule
- narezana na manje cvjetove
- 2 žlice maslinova ulja
- 1/4 crvenog luka
- ½ žličice sezamova ulja
- 1 korijen đumbira
- oguljen i tanko narezan
- 2 režnja češnjaka
- oguljenog i tanko narezanog
- 1 žlica fermentiranoga crnoga graha
- namakanog pet minuta u toploj vodi i ocijeđenog
- 1 dugački feferon
- očišćen od sjemenki i sitno nasjeckan
- 1 žlica vina od riže Shaoxing ili suhog šerija
- 1 žlica konjaka
- 2-3 žlice svijetlog sojina umaka
- po želji
- 2 žlice kukuruznog brašna pomiješanog s malo hladne vode
- bijeli mljeveni papar
- sol