Mirisna govedina u umaku od crnoga graha

Mirisna govedina u umaku od crnoga graha

Opis

1. Na srednje jakoj vatri u tavi ili woku ugrijte ulje.

2. Dodajte đumbir, češnjak, feferon i crveni luk. Kuhajte jednu minutu ili dok sastojci ne otpuste aromu.

3. Dodajte brokulu i kuhajte još dvije minute ili dok cvjetovi ne omekšaju.

4. Dodajte crni grah i narezanu govedinu. Pojačajte vatru, začinite solju i popržite meso jednu minutu ili dok ne poprimi lijepu boju.

5. Dodajte sezamovo ulje, bijeli papar, rižino vino, sojin umak i konjak. Dobro promiješajte.

6. Dodajte smjesu kukuruznog brašna i vode i pustite da smjesa ključa otprilike jednu minutu ili dok se umak ne zgusne.

7. Poslužite uz rižu na pari.

Sastojci

Sastojci

  • 250 g goveđeg ramsteka
  • tanko narezanog
  • 1 mala glavica brokule
  • narezana na manje cvjetove
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 1/4 crvenog luka
  • ½ žličice sezamova ulja
  • 1 korijen đumbira
  • oguljen i tanko narezan
  • 2 režnja češnjaka
  • oguljenog i tanko narezanog
  • 1 žlica fermentiranoga crnoga graha
  • namakanog pet minuta u toploj vodi i ocijeđenog
  • 1 dugački feferon
  • očišćen od sjemenki i sitno nasjeckan
  • 1 žlica vina od riže Shaoxing ili suhog šerija
  • 1 žlica konjaka
  • 2-3 žlice svijetlog sojina umaka
  • po želji
  • 2 žlice kukuruznog brašna pomiješanog s malo hladne vode
  • bijeli mljeveni papar
  • sol

Povezani recepti