Mirisna govedina u umaku od crnoga graha
Recept iz: Adrian Richardson
1. Na srednje jakoj vatri u tavi ili woku ugrijte ulje.
2. Dodajte đumbir, češnjak, feferon i crveni luk. Kuhajte jednu minutu ili dok sastojci ne otpuste aromu.
3. Dodajte brokulu i kuhajte još dvije minute ili dok cvjetovi ne omekšaju.
4. Dodajte crni grah i narezanu govedinu. Pojačajte vatru, začinite solju i popržite meso jednu minutu ili dok ne poprimi lijepu boju.
5. Dodajte sezamovo ulje, bijeli papar, rižino vino, sojin umak i konjak. Dobro promiješajte.
6. Dodajte smjesu kukuruznog brašna i vode i pustite da smjesa ključa otprilike jednu minutu ili dok se umak ne zgusne.
7. Poslužite uz rižu na pari.
Sastojci
- Sastojci250 g goveđeg ramsteka tanko narezanog 1 mala glavica brokule narezana na manje cvjetove 2 žlice maslinova ulja 1/4 crvenog luka ½ žličice sezamova ulja 1 korijen đumbira oguljen i tanko narezan 2 režnja češnjaka oguljenog i tanko narezanog 1 žlica fermentiranoga crnoga graha namakanog pet minuta u toploj vodi i ocijeđenog 1 dugački feferon očišćen od sjemenki i sitno nasjeckan 1 žlica vina od riže Shaoxing ili suhog šerija 1 žlica konjaka 2-3 žlice svijetlog sojina umaka po želji 2 žlice kukuruznog brašna pomiješanog s malo hladne vode bijeli mljeveni papar sol
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Adrian Richardson
Korejske okruglice
Recepti Adrian Richardson
Kokice sa slaninom i sirom
Recepti Adrian Richardson
Smotuljci od naan kruha s piletinom na maslacu
Recepti Adrian Richardson
Prljavi Martini
Recepti Adrian Richardson
Richov Rocky Road
Recepti Adrian Richardson
Slanina glazirana javorom i kavom
Recepti Adrian Richardson
Tacosi s račićima, avokadom i čilijem
Recepti Adrian Richardson
Pečena piletina i rolica s umakom
Recepti Adrian Richardson
Hrđavi čavao
Recepti Adrian Richardson
Škotsko jaje s tri mesa