Mirisna govedina u umaku od crnoga graha

1. Na srednje jakoj vatri u tavi ili woku ugrijte ulje.

2. Dodajte đumbir, češnjak, feferon i crveni luk. Kuhajte jednu minutu ili dok sastojci ne otpuste aromu.

3. Dodajte brokulu i kuhajte još dvije minute ili dok cvjetovi ne omekšaju.

4. Dodajte crni grah i narezanu govedinu. Pojačajte vatru, začinite solju i popržite meso jednu minutu ili dok ne poprimi lijepu boju.

5. Dodajte sezamovo ulje, bijeli papar, rižino vino, sojin umak i konjak. Dobro promiješajte.

6. Dodajte smjesu kukuruznog brašna i vode i pustite da smjesa ključa otprilike jednu minutu ili dok se umak ne zgusne.

7. Poslužite uz rižu na pari.

Sastojci

  • Sastojci250 g goveđeg ramsteka tanko narezanog 1 mala glavica brokule narezana na manje cvjetove 2 žlice maslinova ulja 1/4 crvenog luka ½ žličice sezamova ulja 1 korijen đumbira oguljen i tanko narezan 2 režnja češnjaka oguljenog i tanko narezanog 1 žlica fermentiranoga crnoga graha namakanog pet minuta u toploj vodi i ocijeđenog 1 dugački feferon očišćen od sjemenki i sitno nasjeckan 1 žlica vina od riže Shaoxing ili suhog šerija 1 žlica konjaka 2-3 žlice svijetlog sojina umaka po želji 2 žlice kukuruznog brašna pomiješanog s malo hladne vode bijeli mljeveni papar sol

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve