Minitorte od jabuke
Napravite nadjev tako da nasjeckate jabuku. Ugrijte pećnicu na 190 ºC i dodajte jabuci 2 žlice žutog šećera, žličicu brašna i žličicu cimeta, tako da dobro promiješate okuse.

Razvucite lisnato tijesto i izrežite ga na krugove s pomoću kalupa. Premažite lim papirom za pečenje i posložite pola krugova od tijesta. Kako budete stavljali nadjev, tako stavite i štapić za ražnjić te zatvorite drugim krugom od lisnatog tijesta.

Na kraju izlupajte bjelanjak i premažite lizaljkice od jabuke prije nego što ih odnesete u pećnicu na 15 minuta.

Kada dobiju boju, neka se malo ohlade prije nego što zaključite svoj obrok ugodnim i iznenađujućim desertom.

Sastojci

  • 1 jabuka 1 paket lisnatog tijesta 2 žlice žutog šećera 1 žličica brašna 1 žličica cimeta 1 bjelanjak štapići za ražnjiće

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve