Mini tiramisu

Mini tiramisu

Opis

Izmjerite mascarpone i otprilike 50 ml slatkog vrhnja u veliku zdjelu, miješajte dok ne bude glatko. Polako dodajte ostatak vrhnja i tucite dok se ne pojave čvrsti vrhovi, ali oprezno kako smjesa ne bi bila gusta. Lagano umiješajte estrakt vanilije i šećer u prahu.

U međuvremenu, u zasebnoj zdjeli spojite kavu i konjak.

Slomite šest biskvitnih prstića na pola i namočite ih u mješavinu kave i konjaka (vidi upute). Složite ih na dno čaša za desert. Žlicom stavite pola smjese kreme na biskvit i pola ribane čokolade.

Prepolovite preostale biskvitne prstiće i namočite ih u kavu i konjak. Stavite ih na sloj kreme, zatim ostatak kreme rasporedite po prstićima, uredno ravnajući.

Hladite par sati, ako je moguće, zatim pospite preostalom ribanom čokoladom prije serviranja na sobnoj temperaturi.

Sastojci

  • 250g punomasnog mascarpone sira
  • 300ml slatkog vrhnja
  • 30 ml ekstrakta vanilije
  • 60 g šećera u prahu, prosijanog
  • 125ml jake kave, ohlađene
  • 90 ml konjaka
  • 12 biskvitnih prstića
  • 50g tamne čokolade, grubo ribane

Povezani recepti