Opis
Izmjerite mascarpone i otprilike 50 ml slatkog vrhnja u veliku zdjelu, miješajte dok ne bude glatko. Polako dodajte ostatak vrhnja i tucite dok se ne pojave čvrsti vrhovi, ali oprezno kako smjesa ne bi bila gusta. Lagano umiješajte estrakt vanilije i šećer u prahu.
U međuvremenu, u zasebnoj zdjeli spojite kavu i konjak.
Slomite šest biskvitnih prstića na pola i namočite ih u mješavinu kave i konjaka (vidi upute). Složite ih na dno čaša za desert. Žlicom stavite pola smjese kreme na biskvit i pola ribane čokolade.
Prepolovite preostale biskvitne prstiće i namočite ih u kavu i konjak. Stavite ih na sloj kreme, zatim ostatak kreme rasporedite po prstićima, uredno ravnajući.
Hladite par sati, ako je moguće, zatim pospite preostalom ribanom čokoladom prije serviranja na sobnoj temperaturi.
Sastojci
- 250g punomasnog mascarpone sira
- 300ml slatkog vrhnja
- 30 ml ekstrakta vanilije
- 60 g šećera u prahu, prosijanog
- 125ml jake kave, ohlađene
- 90 ml konjaka
- 12 biskvitnih prstića
- 50g tamne čokolade, grubo ribane