Opis

Način pripreme:

1. Za tijesto istresite brašno na dasku, pospite solju i u sredini napravite udubinu. U nju izlijte vodu i maslinovo ulje, dodajte kvasac. Sastojke u udubini promiješajte prstima i postupno dodavajte brašno. Umijesite glatko tijesto. Stavite ga u namašćenu posudu i pokrijte krpom. Ostavite da se diže na toplom 30 minuta.

2. Za umak od rajčice sitno narežite luk i češnjak i pirjajte na 1-2 žlice maslinova ulja. Dodajte oguljene rajčice sa sokom iz konzerve. Začinite solju, paprom i suhim origanom. Umak kuhajte 5-10 minuta.

3. Komorač narežite na četvrtine. Uklonite tvrdu sredinu svake četvrtine i narežite komorač na tanke trake. Cherry rajčice narežite na polovice, a mozzarellu na kriške. Školjke dobro operite pod tekućom vodom.

4. Izvadite tijesto iz posude, lagano umijesite i podijelite na šest jednakih kugli. Svaku kuglu razvaljajte u mali krug i male pizze stavite u plitki lim, prekriven papirom za pečenje. Svaku pizzu premažite umakom od rajčice. Gore stavite malo komorača, nekoliko kriški mozzarelle i nekoliko cherry rajčica. Po svakoj pizzi pokapajte malo maslinova ulja i ispecite ih u prethodno ugrijanoj pećnici na najvišoj temperaturi – 250 stupnjeva, dok se ne ispeku, ali ne do kraja.

5. Izvadite pizze i po njima poslažite nekoliko školjaka s ljušturama i malo zamrznutog graška. Pecite ih još pet minuta.

 

Sastojci

Za tijesto

  • 500 g brašna
  • 300 ml vode
  • 7 g suhog kvasc
  • 1 žličica suhog origana
  • 15 ml maslinova ulja
  • 12 g soli

Za umak od rajčice

Za ukras

Povezani recepti