Mini pizze sa školjkama
Recept iz: Rudolph van Veen
Način pripreme:
1. Za tijesto istresite brašno na dasku, pospite solju i u sredini napravite udubinu. U nju izlijte vodu i maslinovo ulje, dodajte kvasac. Sastojke u udubini promiješajte prstima i postupno dodavajte brašno. Umijesite glatko tijesto. Stavite ga u namašćenu posudu i pokrijte krpom. Ostavite da se diže na toplom 30 minuta.
2. Za umak od rajčice sitno narežite luk i češnjak i pirjajte na 1-2 žlice maslinova ulja. Dodajte oguljene rajčice sa sokom iz konzerve. Začinite solju, paprom i suhim origanom. Umak kuhajte 5-10 minuta.
3. Komorač narežite na četvrtine. Uklonite tvrdu sredinu svake četvrtine i narežite komorač na tanke trake. Cherry rajčice narežite na polovice, a mozzarellu na kriške. Školjke dobro operite pod tekućom vodom.
4. Izvadite tijesto iz posude, lagano umijesite i podijelite na šest jednakih kugli. Svaku kuglu razvaljajte u mali krug i male pizze stavite u plitki lim, prekriven papirom za pečenje. Svaku pizzu premažite umakom od rajčice. Gore stavite malo komorača, nekoliko kriški mozzarelle i nekoliko cherry rajčica. Po svakoj pizzi pokapajte malo maslinova ulja i ispecite ih u prethodno ugrijanoj pećnici na najvišoj temperaturi – 250 stupnjeva, dok se ne ispeku, ali ne do kraja.
5. Izvadite pizze i po njima poslažite nekoliko školjaka s ljušturama i malo zamrznutog graška. Pecite ih još pet minuta.
Sastojci
- Za tijesto500 g brašna 300 ml vode 7 g suhog kvasc 1 žličica suhog origana 15 ml maslinova ulja 12 g soliZa umak od rajčiceZa ukras
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Tartovi s kozjim sirom i ljutikom
Recepti Ainsley Harriott
Kruh s češnjakom
Recepti Mary Berry
Yorkshirski puding
Recepti Martha Stewart
Obrtnički kruh
Recepti Mary Berry
Salata od vatreno crvene riže
Recepti Mary Berry
Mediteranska plata
Recepti Mary Berry
15-minutna tjestenina
Recepti Donal Skehan
Kocke od rižinih pahuljica i pereca
Recepti Donal Skehan
Pečeni krumpir
Recepti Rudolph van Veen
Tekstualni kolačići