Mark Moriarty je zvijezda u kulinarskom svijetu koja je radila u poznatom Greenhouse restoranu u Dublinu i proglašen je mladim kuharom godine Svjetske organizacije San Pellegrino. Njegov inovativni i kreativni pristup hrani donio mu je mjesto na Forbesovoj 30under30 listi.

 

Sastojci

  • 1 mrkva
  • 1 glavica luka
  • 1 tikvica
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 žličica ljuskica čilija
  • 1 žličica koncentrata rajčice
  • 1,2 l pilećeg temeljca
  • 1 limenka sjeckane rajčice
  • 1 limenka lima graha, ocijeđenog
  • 1 limenka crnookog graha
  • 100 g smrznutog graška
  • Šaka kupusa
  • Šaka špageta
  • Šaka majčine dušice
  • Malo tabasco umaka

Priprema

  • 1. Na zagrijanom ulju u tavi propirjajte mrkvu, luk, majčinu dušicu i patlidžan da dobiju boju.
  • 2. Narežite češnjak na tanke ploške i za dvije minute ga dodajte zajedno s ljuskicama čilija pa sve začinite solju.
  • 3. Stavite koncentrat rajčice i dobro promiješajte. Neka se pirja još minutu prije stavljanja temeljca i sjeckane rajčice.
  • 4. Neka se lagano kuha oko 10 minuta pa dodajte obje vrste graha. Umiješajte razlomljene špagete i kuhajte još 10 minuta dok tjestenina ne omekša.
  • 5. Na kraju dodajte smrznuti grašak, listove špinata i pustite da se potpuno prokuha. Začinite solju, paprom i tabascom, pokapajte s malo maslinova ulja i poslužite uz hrskavi kruh.

Povezani recepti

Vidi sve