Opis

Način pripreme:

1. Razmrvite kvasac u posudi, prelijte vodom i dok miješate prstima, dodavajte šećer, sol i oko 2 žličice brašna. Promiješajte pjenjačom dok ne nastane glatka smjesa. Dodajte ostatak brašna i sjemenke, zatim ponovno mijesite rukama dok ne nastane ljepljivo tijesto. Ostavite da nabuja dok ne udvostruči svoj volumen.

2. Nabujalo tijesto stavite u lim za pečenje namašćen maslinovim uljem. Ostavite ga da ponovno nabuja i ispecite u ugrijanoj pećnici na 200 stupnjeva 20-30 minuta.

Sastojci

Potrebni sastojci za 1 kruščić:

  • 2 šalice brašna
  • 20 g svježeg kvasca
  • 1 šalica mlake vode
  • 1 žličica šećera
  • 1 žličica soli
  • 2 žlice mješavine sjemenki
  • maslinovo ulje za premazivanje kalupa

Povezani recepti