Jolanta Delibozova uz svoju šaroliku pozadinu postala je majstorica zanimljivih okusa. Uz svoje eksperimentiranje u kuhinji, stvara drugačije recepte, strast koju je naslijedila od bake.  Sljedeći  recept predstavila nam je u svojoj emisiji Kuhajte pametno. Živite bolje., a idealan je recept za ljubitelje domaćeg kruha.

Sastojci

  • Potrebni sastojci za 1 kruščić:2 šalice brašna 20 g svježeg kvasca 1 šalica mlake vode 1 žličica šećera 1 žličica soli 2 žlice mješavine sjemenki maslinovo ulje za premazivanje kalupa

Priprema

  • Način pripreme:
  • 1. Razmrvite kvasac u posudi, prelijte vodom i dok miješate prstima, dodavajte šećer, sol i oko 2 žličice brašna. Promiješajte pjenjačom dok ne nastane glatka smjesa. Dodajte ostatak brašna i sjemenke, zatim ponovno mijesite rukama dok ne nastane ljepljivo tijesto. Ostavite da nabuja dok ne udvostruči svoj volumen.
  • 2. Nabujalo tijesto stavite u lim za pečenje namašćen maslinovim uljem. Ostavite ga da ponovno nabuja i ispecite u ugrijanoj pećnici na 200 stupnjeva 20-30 minuta.

Povezani recepti

Vidi sve