Miješani kruh
Recept iz: Jolanta Delibozova
Jolanta Delibozova uz svoju šaroliku pozadinu postala je majstorica zanimljivih okusa. Uz svoje eksperimentiranje u kuhinji, stvara drugačije recepte, strast koju je naslijedila od bake. Sljedeći recept predstavila nam je u svojoj emisiji Kuhajte pametno. Živite bolje., a idealan je recept za ljubitelje domaćeg kruha.
Sastojci
- Potrebni sastojci za 1 kruščić:2 šalice brašna 20 g svježeg kvasca 1 šalica mlake vode 1 žličica šećera 1 žličica soli 2 žlice mješavine sjemenki maslinovo ulje za premazivanje kalupa
Priprema
- Način pripreme:
- 1. Razmrvite kvasac u posudi, prelijte vodom i dok miješate prstima, dodavajte šećer, sol i oko 2 žličice brašna. Promiješajte pjenjačom dok ne nastane glatka smjesa. Dodajte ostatak brašna i sjemenke, zatim ponovno mijesite rukama dok ne nastane ljepljivo tijesto. Ostavite da nabuja dok ne udvostruči svoj volumen.
- 2. Nabujalo tijesto stavite u lim za pečenje namašćen maslinovim uljem. Ostavite ga da ponovno nabuja i ispecite u ugrijanoj pećnici na 200 stupnjeva 20-30 minuta.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luca Ciano
Focaccia od krumpira
Recepti Ainsley Harriott
Jamajkanski kruh od đumbira s glazurom od limuna i zvjezdica
Recepti Donal Skehan
Hongkonški pohani kruh
Recepti Nadiya Hussain
Slatki kruh sa sodom i karamelom
Recepti Ainsley Harriott
Kruh s češnjakom
Recepti Luca Ciano
Focaccine (mini focaccia kruh) s pršutom i dimljenom mozzarellom
Recepti Martha Stewart
Kruh sa smeđim maslacem
Recepti Martha Stewart
Obrtnički kruh
Recepti Adam Liaw
Kaya tost s polu kuhanim jajima i kavom Hainanese
Recepti Donal Skehan
"Soda" kruh s gubbeen-om, cheddar-om i timjanom