Mezze Maniche tjestenina sa škampima i pršutom
Recept iz: Luca Ciano
Ukoliko vam je već dosta tjestenine s mesom, povrćem ili raznim umacima, vrijeme je da probate tjesteninu sa škampima!
Sastojci
- Sastojci:
- 320 g mezze maniche tjestenine
- 10 velikih škampa, očišćenih
- 1 vezica mladog luka, narezanih na komade duge 2 cm
- 1 češanj češnjaka, zdrobljen
- 120 g ploški pršuta, narezanih na trakice od 1 cm
- 60 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 20 g maslaca
- Sol i papar
- Pjenica od krumpira i bosiljka
- 400 g desiree krumpira
- 125 g svježeg vrhnja
- 125 g prokuhane vruće vode
- 50 g maslaca, sobne temperature
- ⅓ vezice svježeg bosiljka
Priprema
- U dovoljno posoljene vode skuhajte krumpire u kori. Ocijedite ih i sačuvajte 125 ml vode. U blender stavite 230 g kuhanih krumpira, 125 g kuhane vode, 50 g maslaca i bosilja, te miksajte dok ne postane glatko, začinite po ukusu. Propasirajte smjesu i prelijte u visoku posudu pod tlakom za izradu šlaga, stavite plinski nastavak, dobro protresite i ostavite sa strane dok vam ne zatreba.
- Zakuhajte dovoljnu količinu posoljene vode. Dodajte tjesteninu i promiješajte, kuhajte po uputama na pakiranju. U veliku tavu za prženje stavite ulje i maslac, kada se zagrije, dodajte češnjak, mladi luk i pržite jednu minutu, zatim dodajte škampe i pržite još dvije minute, začinite. Zatim dodajte pršut i pržite još jednu minutu. Tjesteninu kuhanu al dente ocijedite i miješajte jednu minutu sa škampima i pršutom.
- Poslužite u dubokim tanjurima za tjesteninu, posudu za šlag koju ste napunili pjenicom od krumpira i bosiljka dobro protresite i istisnite na vrh tjestenine.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Luca Ciano
Čokoladni špageti s tostiranim lješnjacima i čokoladni ganache
Recepti Luca Ciano
Pjenica od mortadele i Buffalo Ricotte sira u kuhanom tijestu
Recepti Adam Liaw
Prženi rezanci Hokkien
Recepti Mary Berry
15-minutna tjestenina
Recepti Luca Ciano
Gnocchetti tjestenina s kremom od parmezana
Recepti Mary Berry
Složenac s piletinom i tjesteninom
Recepti Shane Delia
Haloumi umotan u kadaif s dresingom od meda i limuna
Recepti Antonio i Gennaro
Tjestenina „svilene krpice“ s pestom
Recepti Luca Ciano
Pršut s koricom od badema i popečci od ricotte