Luca Ciano rođen je u Italiji, no prebcio je svoj život iz Milana u Australiju. Ljubav prema talijanskoj hrani nikako nije izgubio te često odaje počast svojim talijanskim korijenima kroz razne kulinarske pothvate. Sa već 15 godina, pokrenuo je svoji kulinarski put u Italiji, a do današnjeg dana postigao je razne uspjehe: nagrade, knjige, a sada dodaje i emisiju u svoja impresivna iskustsva. 

Sastojci

  • Sastojci:
  • 320 g mezze maniche tjestenine
  • 10 velikih škampa, očišćenih
  • 1 vezica mladog luka, narezanih na komade duge 2 cm
  • 1 češanj češnjaka, zdrobljen
  • 120 g ploški pršuta, narezanih na trakice od 1 cm
  • 60 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 20 g maslaca
  • Sol i papar
  • Pjenica od krumpira i bosiljka
  • 400 g desiree krumpira
  • 125 g svježeg vrhnja
  • 125 g prokuhane vruće vode
  • 50 g maslaca, sobne temperature
  • ⅓ vezice svježeg bosiljka

Priprema

  • 1. U dovoljno posoljene vode skuhajte krumpire u kori. Ocijedite ih i sačuvajte 125 ml vode. U blender stavite 230 g kuhanih krumpira, 125 g kuhane vode, 50 g maslaca i bosilja, te miksajte dok ne postane glatko, začinite po ukusu. Propasirajte smjesu i prelijte u visoku posudu pod tlakom za izradu šlaga, stavite plinski nastavak, dobro protresite i ostavite sa strane dok vam ne zatreba.
  • 2. Zakuhajte dovoljnu količinu posoljene vode. Dodajte tjesteninu i promiješajte, kuhajte po uputama na pakiranju. U veliku tavu za prženje stavite ulje i maslac, kada se zagrije, dodajte češnjak, mladi luk i pržite jednu minutu, zatim dodajte škampe i pržite još dvije minute, začinite. Zatim dodajte pršut i pržite još jednu minutu. Tjesteninu kuhanu al dente ocijedite i miješajte jednu minutu sa škampima i pršutom. 
  • 3. Poslužite u dubokim tanjurima za tjesteninu, posudu za šlag koju ste napunili pjenicom od krumpira i bosiljka dobro protresite i istisnite na vrh tjestenine.

Povezani recepti

Vidi sve