Gino je rođen u velikoj obitelji u Torre del Greco, Napoliju, na samom jugu Italije. Hrana koju su jeli bila je vrlo tradicionalna - jednostavni recepti zasnovani na svježem i zdravom voću, povrću, ribi i mesu. Kada je imao 11 godina, prvi je put ušao u djedov restoran i zaključio da je kuhanje kao stvoreno za njega.  Nakon završetka "Luigi de Medici" ugostiteljskog fakulteta, Gino je otišao u London i to sa samo 19 godina te je počeo raditi u restoranu The Orchard u Hampsteadu, a zatim u restoranu Cambio u Surreyu.

Sastojci

  • 400 g mljevene svinjetine
  • 400 g mljevene govedine
  • 4 žlice karameliziranog gustog umaka od luka (chutney od luka)
  • 6 žlica maslinovog ulja
  • 2 žličice suhih chilli listića
  • 2 x 400 g konzerve rezanih rajčica
  • 10 listova svježeg bosiljka
  • sol

Priprema

  • 1. Stavite svinjetinu, govedinu i karamelizirani gusti umak od luka u veliku zdjelu. Dodajte sol. Dobro promiješajte rukama. Uzimajte male količine mješavine i dlanovima oblikujte 24 okruglice iste veličine (otprilike kao loptice za golf). Odložite na stranu.
  • 2. Zagrijte ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte okruglice i polako ih pecite oko 8 minuta do zlatne boje, pažljivo ih okrećući. Pospite ih listićima chillija i pecite još 2 minute, povremeno miješajući.
  • 3. Dodajte rajčice i nešto soli. Kuhajte oko 10 minuta pa dodajte bosiljak i kuhajte daljnjih 15 minuta, povremeno miješajući.

Povezani recepti

Vidi sve