Opis

Stavite svinjetinu, govedinu i karamelizirani gusti umak od luka u veliku zdjelu. Dodajte sol. Dobro promiješajte rukama. Uzimajte male količine mješavine i dlanovima oblikujte 24 okruglice iste veličine (otprilike kao loptice za golf). Odložite na stranu.

Zagrijte ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte okruglice i polako ih pecite oko 8 minuta do zlatne boje, pažljivo ih okrećući. Pospite ih listićima chillija i pecite još 2 minute, povremeno miješajući.

Dodajte rajčice i nešto soli. Kuhajte oko 10 minuta pa dodajte bosiljak i kuhajte daljnjih 15 minuta, povremeno miješajući.

Sastojci

  • 400 g mljevene svinjetine
  • 400 g mljevene govedine
  • 4 žlice karameliziranog gustog umaka od luka (chutney od luka)
  • 6 žlica maslinovog ulja
  • 2 žličice suhih chilli listića
  • 2 x 400 g konzerve rezanih rajčica
  • 10 listova svježeg bosiljka
  • sol

Povezani recepti