Mesne okruglice u aromatičnom umaku od rajčica
Recept iz: Gino D'Acampo
Gino je rođen u velikoj obitelji u Torre del Greco, Napoliju, na samom jugu Italije. Hrana koju su jeli bila je vrlo tradicionalna - jednostavni recepti zasnovani na svježem i zdravom voću, povrću, ribi i mesu. Kada je imao 11 godina, prvi je put ušao u djedov restoran i zaključio da je kuhanje kao stvoreno za njega. Nakon završetka "Luigi de Medici" ugostiteljskog fakulteta, Gino je otišao u London i to sa samo 19 godina te je počeo raditi u restoranu The Orchard u Hampsteadu, a zatim u restoranu Cambio u Surreyu.
Sastojci
- 400 g mljevene svinjetine
- 400 g mljevene govedine
- 4 žlice karameliziranog gustog umaka od luka (chutney od luka)
- 6 žlica maslinovog ulja
- 2 žličice suhih chilli listića
- 2 x 400 g konzerve rezanih rajčica
- 10 listova svježeg bosiljka
- sol
Priprema
- 1. Stavite svinjetinu, govedinu i karamelizirani gusti umak od luka u veliku zdjelu. Dodajte sol. Dobro promiješajte rukama. Uzimajte male količine mješavine i dlanovima oblikujte 24 okruglice iste veličine (otprilike kao loptice za golf). Odložite na stranu.
- 2. Zagrijte ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte okruglice i polako ih pecite oko 8 minuta do zlatne boje, pažljivo ih okrećući. Pospite ih listićima chillija i pecite još 2 minute, povremeno miješajući.
- 3. Dodajte rajčice i nešto soli. Kuhajte oko 10 minuta pa dodajte bosiljak i kuhajte daljnjih 15 minuta, povremeno miješajući.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Lora i Stoyan
Domaći ćevapi od janjetine
Recepti Lora i Stoyan
Brzo varivo sa svinjskim kotletima
Recepti Lora i Stoyan
Brza musaka
Recepti Lora i Stoyan
Patka s mlincima
Recepti Lora i Stoyan
Mesne okruglice u umaku od rajčice
Recepti Michel Albert Roux
Janjeća rebrica s ljetnim povrćem
Recepti Michel Albert Roux
Tatarski odrezak
Recepti Michel Albert Roux
Biserke s maslinama
Recepti Michel Albert Roux
Pečeni zec s timijanom
Recepti Ainsley Harriott
Janjeći kotleti i ražnjići s cherry rajčicama