Opis
Stavite svinjetinu, govedinu i karamelizirani gusti umak od luka u veliku zdjelu. Dodajte sol. Dobro promiješajte rukama. Uzimajte male količine mješavine i dlanovima oblikujte 24 okruglice iste veličine (otprilike kao loptice za golf). Odložite na stranu.
Zagrijte ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte okruglice i polako ih pecite oko 8 minuta do zlatne boje, pažljivo ih okrećući. Pospite ih listićima chillija i pecite još 2 minute, povremeno miješajući.
Dodajte rajčice i nešto soli. Kuhajte oko 10 minuta pa dodajte bosiljak i kuhajte daljnjih 15 minuta, povremeno miješajući.
Sastojci
- 400 g mljevene svinjetine
- 400 g mljevene govedine
- 4 žlice karameliziranog gustog umaka od luka (chutney od luka)
- 6 žlica maslinovog ulja
- 2 žličice suhih chilli listića
- 2 x 400 g konzerve rezanih rajčica
- 10 listova svježeg bosiljka
- sol