Mesne okruglice od janjetine

Mesne okruglice od janjetine

Opis

  • ¼ crvenog kupusa
  • 2 žlice bijelog octa
  • 1 žlica šećera u prahu
  • 50 g očišćenih pistacija
  • 1 žličica sjemenki komorača
  • ½  glavice kristalke
  • 50 g starog kruha
  • 400 g mljevene janjetine
  • slatkog čili umaka
  • 4 male tortilje
  • 8 rotkvica
  • malomasni jogurt, za posluživanje

Jako, jako tanko narežite kupus, odstranite jezgru te ga stavite u zdjelu s octom, šećerom i prstohvatom soli i papra. Lagano promiještajte rukama i stavite u stranu. U mužaru sitno istucite pistacije i sjemenke komorača ili ih usitnite u blenderu, a potom ih pospite po dasci i odložite u stranu. Narežite salatu.

Sameljite kruh u krušne mrvice s prstohvatom soli i papra te tako dobivene krušne mrvice stavite u zdjelu s janjetinom. Gnječeći pomiješajte, razdijelite na četiri dijela i potom svaki dio oblikujte oko štapića za ražnjiće u oblik kobasice – ako oblik nije savršen i vide se tragovi prstiju, nije važno, to je sve dio kuhanja (pečete li ih u gril tavi, štapiće prethodno namočite u vodi i odrežite na potrebnu dužinu). Upalite roštilj ili tavu stavite na visoku vatru da se jako zagrije. Stavite okruglice i pecite koliko želite – ja volim da budu lagano pečene iznutra, a zlatnosmeđe i zažarene izvana. Maknite s vatre, premažite slatkim umakom od čilija, a potom ih uvaljajte u pistacije, sezam i začine da budu njima dobro prekriveni.

Lagano zagrijte svaku od tortilja u gril tavi ili na roštilju (najprije ih lagano prebrišite), a potom ih napunite salatom, mesnom okruglicom, s nekoliko rotkvica i malo jogurta. Iscijedite višak slane tekućine iz kupusa te u svaku tortilju dodajte šaku kupusa i poslužite.


  • ¼ crvenog kupusa
  • 2 žlice bijelog octa
  • 1 žlica šećera u prahu
  • 50 g očišćenih pistacija
  • 1 žličica sjemenki komorača
  • ½  glavice kristalke
  • 50 g starog kruha
  • 400 g mljevene janjetine
  • slatkog čili umaka
  • 4 male tortilje
  • 8 rotkvica
  • malomasni jogurt, za posluživanje

Jako, jako tanko narežite kupus, odstranite jezgru te ga stavite u zdjelu s octom, šećerom i prstohvatom soli i papra. Lagano promiještajte rukama i stavite u stranu. U mužaru sitno istucite pistacije i sjemenke komorača ili ih usitnite u blenderu, a potom ih pospite po dasci i odložite u stranu. Narežite salatu.

Sameljite kruh u krušne mrvice s prstohvatom soli i papra te tako dobivene krušne mrvice stavite u zdjelu s janjetinom. Gnječeći pomiješajte, razdijelite na četiri dijela i potom svaki dio oblikujte oko štapića za ražnjiće u oblik kobasice – ako oblik nije savršen i vide se tragovi prstiju, nije važno, to je sve dio kuhanja (pečete li ih u gril tavi, štapiće prethodno namočite u vodi i odrežite na potrebnu dužinu). Upalite roštilj ili tavu stavite na visoku vatru da se jako zagrije. Stavite okruglice i pecite koliko želite – ja volim da budu lagano pečene iznutra, a zlatnosmeđe i zažarene izvana. Maknite s vatre, premažite slatkim umakom od čilija, a potom ih uvaljajte u pistacije, sezam i začine da budu njima dobro prekriveni.

Lagano zagrijte svaku od tortilja u gril tavi ili na roštilju (najprije ih lagano prebrišite), a potom ih napunite salatom, mesnom okruglicom, s nekoliko rotkvica i malo jogurta. Iscijedite višak slane tekućine iz kupusa te u svaku tortilju dodajte šaku kupusa i poslužite.

Sastojci