Mesne okruglice na tajlandski način
Recept iz: Donal Skehan
Začinite mljeveno meso s nešto soli i papra i oblikujte 12–16 okruglica.
Stavite chilli, češnjak, zelene dijelove mladog luka, grančice korijandra i malo vode u zdjelu male sjeckalice za hranu i izmiješajte do glatke paste.
Zagrijte malo ulja u tavi na jakoj vatri i pržite okruglice dok ne porumene sa svih strana. Izvadite ih iz tave i stavite na stranu pa dodajte ostatak ulja i pržite zelenu pastu 2–3 minute. Dodajte kokosovo mlijeko i proključajte.
Vratite okruglice u tavu i dodajte brokulu i grašak šećerac. Začinite sojinim i ribljim umacima i kuhajte 3–4 minute dok povrće ne omekša, a okruglice se skuhaju. Poslužite poprskano lišćem korijandra i bijelim kolutićima mladoga luka.
Sastojci
- 500 g mljevena svinjskog mesa
- 1 crveni chilli, s očišćenim sjemenkama i sitno nasjeckan
- 2 češnja češnjaka, zdrobljena
- 4 mladog luka, tanko narezanog
- dobra šaka korijandra, odvojite grančice i lišće
- 1 žlica suncokretova ulja
- 1 x 400 ml konzerva kokosovog mlijeka s manje masnoće
- 200 g brokule dugačkih stabljika, očišćene
- 250 g graška šećerca
- 1 žlica sojina umaka s manje soli
- 2 žličice ribljega umaka
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom