Donal Skehan je pisac, fotograf i televizijski voditelj koji živi i radi u Dublinu u Irskoj. Dolazi iz obitelji strastvenih ljubitelja hrane, a koja je u prehrambenoj industriji radila više od 60 godina te su mu oduvijek bili inspiracija. Kuhanje obilne domaće hrane oduvijek je bio njegov način života.

Donalovi recepti  dostupni, nadahnjujući i ohrabrujući za baš za svakodnevnu kućnu prehranu. U gastronomski svijet je ušao 2007. kada je otvorio blog, a ugovor za knjigu ponuđen mu je kada i poziv za vlastitom televizijskom serijom. Donal je danas jedan od najpopularnijih irskih chefova. 

Sastojci

  • 500 g mljevena svinjskog mesa
  • 1 crveni chilli, s očišćenim sjemenkama i sitno nasjeckan
  • 2 češnja češnjaka, zdrobljena
  • 4 mladog luka, tanko narezanog
  • dobra šaka korijandra, odvojite grančice i lišće
  • 1 žlica suncokretova ulja
  • 1 x 400 ml konzerva kokosovog mlijeka s manje masnoće
  • 200 g brokule dugačkih stabljika, očišćene
  • 250 g graška šećerca
  • 1 žlica sojina umaka s manje soli
  • 2 žličice ribljega umaka

Priprema

  • 1. Začinite mljeveno meso s nešto soli i papra i oblikujte 12–16 okruglica.
  • 2. Stavite chilli, češnjak, zelene dijelove mladog luka, grančice korijandra i malo vode u zdjelu male sjeckalice za hranu i izmiješajte do glatke paste.
  • 3. Zagrijte malo ulja u tavi na jakoj vatri i pržite okruglice dok ne porumene sa svih strana. Izvadite ih iz tave i stavite na stranu pa dodajte ostatak ulja i pržite zelenu pastu 2–3 minute. Dodajte kokosovo mlijeko i proključajte.
  • 4. Vratite okruglice u tavu i dodajte brokulu i grašak šećerac. Začinite sojinim i ribljim umacima i kuhajte 3–4 minute dok povrće ne omekša, a okruglice se skuhaju. Poslužite poprskano lišćem korijandra i bijelim kolutićima mladoga luka.

Povezani recepti

Vidi sve