Mesne okruglice na tajlandski način
Recept iz: Donal Skehan
Donal Skehan je pisac, fotograf i televizijski voditelj koji živi i radi u Dublinu u Irskoj. Dolazi iz obitelji strastvenih ljubitelja hrane, a koja je u prehrambenoj industriji radila više od 60 godina te su mu oduvijek bili inspiracija. Kuhanje obilne domaće hrane oduvijek je bio njegov način života.
Donalovi recepti dostupni, nadahnjujući i ohrabrujući za baš za svakodnevnu kućnu prehranu. U gastronomski svijet je ušao 2007. kada je otvorio blog, a ugovor za knjigu ponuđen mu je kada i poziv za vlastitom televizijskom serijom. Donal je danas jedan od najpopularnijih irskih chefova.
Sastojci
- 500 g mljevena svinjskog mesa
- 1 crveni chilli, s očišćenim sjemenkama i sitno nasjeckan
- 2 češnja češnjaka, zdrobljena
- 4 mladog luka, tanko narezanog
- dobra šaka korijandra, odvojite grančice i lišće
- 1 žlica suncokretova ulja
- 1 x 400 ml konzerva kokosovog mlijeka s manje masnoće
- 200 g brokule dugačkih stabljika, očišćene
- 250 g graška šećerca
- 1 žlica sojina umaka s manje soli
- 2 žličice ribljega umaka
Priprema
- 1. Začinite mljeveno meso s nešto soli i papra i oblikujte 12–16 okruglica.
- 2. Stavite chilli, češnjak, zelene dijelove mladog luka, grančice korijandra i malo vode u zdjelu male sjeckalice za hranu i izmiješajte do glatke paste.
- 3. Zagrijte malo ulja u tavi na jakoj vatri i pržite okruglice dok ne porumene sa svih strana. Izvadite ih iz tave i stavite na stranu pa dodajte ostatak ulja i pržite zelenu pastu 2–3 minute. Dodajte kokosovo mlijeko i proključajte.
- 4. Vratite okruglice u tavu i dodajte brokulu i grašak šećerac. Začinite sojinim i ribljim umacima i kuhajte 3–4 minute dok povrće ne omekša, a okruglice se skuhaju. Poslužite poprskano lišćem korijandra i bijelim kolutićima mladoga luka.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Michel Albert Roux
Janjeća rebrica s ljetnim povrćem
Recepti Michel Albert Roux
Tatarski odrezak
Recepti Michel Albert Roux
Biserke s maslinama
Recepti Michel Albert Roux
Pečeni zec s timijanom
Recepti Ainsley Harriott
Janjeći kotleti i ražnjići s cherry rajčicama
Recepti Ainsley Harriott
Azijski popečci od janjetine na zapečenoj manioki
Recepti Curtis Stone
Aromatični janjeći kotleti s umakom od octa i metvice te popečcima od tikvice i fete
Recepti Donal Skehan
Rolice s kobasicom char siu
Recepti Nadiya Hussain
Janjeća rebarca
Recepti Nico Reynolds
Jerk marinada