Opis
Priprema:
1. Pomiješati sve sastojke osim slanine i napraviti glatku masu. Staviti masu na lim za pečenje obložen papirom za pečenje i oblikovati veliku štrucu. Omotati slaninu oko štruce i peći na 180 °C oko 40 minuta.
2. Povećati temperaturu na 240 °C i peći još 15 do 20 minuta.
3. Narezati zelje na tanke kriške, ispržiti na tavi. Dodati začine i ostaviti da se dinsta dok ne omekša.
4. Poslužiti mesnu štrucu s naribanim crvenim zeljem.Sastojci
Sastojci
- Ukupno 1 kg mljevenog mesa soba
- govedine i losa
- 1.5 dl vrhnja
- 2 jušne žlice dijon senfa
- 1 jaje
- 1 dl brusnica
- sol
- med
- 1 veliki luk
- narezan i izdinstan
- piment
- džem od jabuke
- 1 pakiranje slanine
Mljeveno crveno zelje
- 1 omanje crveno zelje
- 1 dl jabučnog octa
- sol
- 3 žlice slatke melase ( ili tamni sirup)
- 2–3 žlice maslaca
- 1.5 dl goveđeg bujona
- crni papar