Mesna štruca s brusnicom
Recept iz: Sara La Fountain

Sarin je otac Amerikanac francuskog podrijetla i vlasnik obiteljskog restorana i hotela u New Yorku, a majka joj je Finkinja i umjetnica po zanimanju. Nakon što su joj se roditelji rastali, Sara se preselila s majkom u Finsku. Kulinarstvo je studirala na Američkom kulinarskom institutu, svjetski poznatoj kuharskoj školi u New Yorku, istodobno radeći u lokalnom restoranu. Nakon povratka u Finsku Sara je pokrenula vlastiti posao i uskoro su je primijetili finski mediji. Otada je napisala brojne kolumne u finskim i međunarodnim časopisima i novinama.
Sastojci
- 1 kg mljevenog mesa soba, govedine i losa
- 1.5 dl vrhnja
- 2 jušne žlice dijon senfa
- 1 jaje
- 1 dl brusnica
- sol
- med
- 1 veliki luk narezan i izdinstan
- piment
- džem od jabuke
- 1 pakiranje slanine
- Mljeveno crveno zelje
- 1 omanje crveno zelje
- 1 dl jabučnog octa
- sol
- 3 žlice slatke melase ( ili tamni sirup)
- 2–3 žlice maslaca
- 1.5 dl goveđeg bujona
- crni papar
Priprema
- 1. Pomiješati sve sastojke osim slanine i napraviti glatku masu. Staviti masu na lim za pečenje obložen papirom za pečenje i oblikovati veliku štrucu. Omotati slaninu oko štruce i peći na 180 °C oko 40 minuta.
- 2. Povećati temperaturu na 240 °C i peći još 15 do 20 minuta.
- 3. Narezati zelje na tanke kriške, ispržiti na tavi. Dodati začine i ostaviti da se dinsta dok ne omekša.
- 4. Poslužiti mesnu štrucu s naribanim crvenim zeljem.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Warren Mendes
Kobasica Boerewors u tijestu
Recepti Luke Nguyen
Svinjska rebarca u soku mladog kokosa (suon ram man)
Recepti Justine Schofield
Bistecca Fiorentina
Recepti Luke Nguyen
Salata sa zelenom papajom i sušenim bizonovim mesom
Recepti Adam Liaw
Janjeća lopatica s hrskavim krumpirom iz pećnice
Recepti Hera Te Kurapa
Sporo pečena plećka, pire od bundeve i mlade brokule
Recepti Mark Moriarty
Burritosi sa steakom
Recepti Mark Moriarty
Porchetta
Recepti Mark Moriarty
Giros s janjetinom
Recepti Mark Moriarty
Janjeći boulangère