Mesna štruca s brusnicom

Sarin je otac Amerikanac francuskog podrijetla i vlasnik obiteljskog restorana i hotela u New Yorku, a majka joj je Finkinja i umjetnica po zanimanju. Nakon što su joj se roditelji rastali, Sara se preselila s majkom u Finsku. Kulinarstvo je studirala na Američkom kulinarskom institutu, svjetski poznatoj kuharskoj školi u New Yorku, istodobno radeći u lokalnom restoranu. Nakon povratka u Finsku Sara je pokrenula vlastiti posao i uskoro su je primijetili finski mediji. Otada je napisala brojne kolumne u finskim i međunarodnim časopisima i novinama. 

Sastojci

  • 1 kg mljevenog mesa soba, govedine i losa
  • 1.5 dl vrhnja
  • 2 jušne žlice dijon senfa
  • 1 jaje
  • 1 dl brusnica
  • sol
  • med
  • 1 veliki luk narezan i izdinstan
  • piment
  • džem od jabuke
  • 1 pakiranje slanine
  • Mljeveno crveno zelje
  • 1 omanje crveno zelje
  • 1 dl jabučnog octa
  • sol
  • 3 žlice slatke melase ( ili tamni sirup)
  • 2–3 žlice maslaca
  • 1.5 dl goveđeg bujona
  • crni papar

Priprema

  • 1. Pomiješati sve sastojke osim slanine i napraviti glatku masu. Staviti masu na lim za pečenje obložen papirom za pečenje i oblikovati veliku štrucu. Omotati slaninu oko štruce i peći na 180 °C oko 40 minuta.
  • 2. Povećati temperaturu na 240 °C i peći još 15 do 20 minuta.
  • 3. Narezati zelje na tanke kriške, ispržiti na tavi. Dodati začine i ostaviti da se dinsta dok ne omekša.
  • 4. Poslužiti mesnu štrucu s naribanim crvenim zeljem.

Povezani recepti

Vidi sve