Opis

Način pripreme:

1. U lonac stavite vodu i gotovo čitavi šećer, ostavite 1-2 žlice. Skuhajte šećerni sirup tako da ostavite smjesu da zavri, a zatim neka se kuha 2-3 minute uz neprestano miješanje pjenjačom. Temperatura šećernog sirupa mora biti 121 stupanj.

2. Bjelanjke izmiksajte s preostalim šećerom u pjenu. Mikser stavite na najveću brzinu i dodajte u tankim mlazovima, ili točnije kap po kap šećernog sirupa, ulijevajte ih između miješalica i posude.

3. Puslice (merengue) stavite u slastičarsku vrećicu s glatkim vrhom tako da vrećicu stavite u vrč. Po plitkom limu, prekrivenim papirom za pečenje, oblikujte kuglice visine 5 cm i promjera 6 cm. Puslice ostavite da se suše u prethodno ugrijanoj pećnici na 80 stupnjeva 2 sata.

4. Čokolada koju ćete upotrijebiti mora biti u jednom komadu. Čokoladu okrenite na glatku stranu i naribajte je oštrim nožem. Čokoladne mrvice stavite u tanjur.

5. Vrhnje i šećer izmiješajte dok smjesa ne bude gusta poput kiselog mlijeka.

6. Vilicom probušite jednu puslicu s donje strane i cijelu je obilno premažite vrhnjem. Zatim je pospite čokoladnim mrvicama. Slatkiše poredajte na poslužavnik ili tanjur.

7. Ostatak vrhnja prebacite u slastičarsku vrećicu s nazubljenim vrhom. Na svaku puslicu istisnite po jedan cvjetić od vrhnja. Ukrasite polovicom jagode.

Sastojci

Za puslice

  • 3 bjelanjka
  • 3 žlice vode
  • 100 g šećera

Za ukras

  • 300 g tamne čokolade
  • 300 ml tekućeg vrhnja
  • 75 g šećera
  • 10 svježih jagoda

Povezani recepti