Merveilles

Rudolph Van Veen koji vodi četiri kulinarske emisije na programu kanala 24Kitchen, kuhar je sa brojnim ukusnim receptima u repetoaru. Isprobajte njegovu interpretaciju "Marveilles" kolača koji uključuje najfinije sastojke: jagodu, čokoladu i šlag.

Sastojci

  • Za puslice3 bjelanjka 3 žlice vode 100 g šećeraZa ukras300 g tamne čokolade 300 ml tekućeg vrhnja 75 g šećera 10 svježih jagoda

Priprema

  • Način pripreme:
  • 1. U lonac stavite vodu i gotovo čitavi šećer, ostavite 1-2 žlice. Skuhajte šećerni sirup tako da ostavite smjesu da zavri, a zatim neka se kuha 2-3 minute uz neprestano miješanje pjenjačom. Temperatura šećernog sirupa mora biti 121 stupanj.
  • 2. Bjelanjke izmiksajte s preostalim šećerom u pjenu. Mikser stavite na najveću brzinu i dodajte u tankim mlazovima, ili točnije kap po kap šećernog sirupa, ulijevajte ih između miješalica i posude.
  • 3. Puslice (merengue) stavite u slastičarsku vrećicu s glatkim vrhom tako da vrećicu stavite u vrč. Po plitkom limu, prekrivenim papirom za pečenje, oblikujte kuglice visine 5 cm i promjera 6 cm. Puslice ostavite da se suše u prethodno ugrijanoj pećnici na 80 stupnjeva 2 sata.
  • 4. Čokolada koju ćete upotrijebiti mora biti u jednom komadu. Čokoladu okrenite na glatku stranu i naribajte je oštrim nožem. Čokoladne mrvice stavite u tanjur.
  • 5. Vrhnje i šećer izmiješajte dok smjesa ne bude gusta poput kiselog mlijeka.
  • 6. Vilicom probušite jednu puslicu s donje strane i cijelu je obilno premažite vrhnjem. Zatim je pospite čokoladnim mrvicama. Slatkiše poredajte na poslužavnik ili tanjur.
  • 7. Ostatak vrhnja prebacite u slastičarsku vrećicu s nazubljenim vrhom. Na svaku puslicu istisnite po jedan cvjetić od vrhnja. Ukrasite polovicom jagode.

Povezani recepti

Vidi sve