Merveilles
Recept iz: Rudolph van Veen
Rudolph Van Veen koji vodi četiri kulinarske emisije na programu kanala 24Kitchen, kuhar je sa brojnim ukusnim receptima u repetoaru. Isprobajte njegovu interpretaciju "Marveilles" kolača koji uključuje najfinije sastojke: jagodu, čokoladu i šlag.
Sastojci
- Za puslice3 bjelanjka 3 žlice vode 100 g šećeraZa ukras300 g tamne čokolade 300 ml tekućeg vrhnja 75 g šećera 10 svježih jagoda
Priprema
- Način pripreme:
- 1. U lonac stavite vodu i gotovo čitavi šećer, ostavite 1-2 žlice. Skuhajte šećerni sirup tako da ostavite smjesu da zavri, a zatim neka se kuha 2-3 minute uz neprestano miješanje pjenjačom. Temperatura šećernog sirupa mora biti 121 stupanj.
- 2. Bjelanjke izmiksajte s preostalim šećerom u pjenu. Mikser stavite na najveću brzinu i dodajte u tankim mlazovima, ili točnije kap po kap šećernog sirupa, ulijevajte ih između miješalica i posude.
- 3. Puslice (merengue) stavite u slastičarsku vrećicu s glatkim vrhom tako da vrećicu stavite u vrč. Po plitkom limu, prekrivenim papirom za pečenje, oblikujte kuglice visine 5 cm i promjera 6 cm. Puslice ostavite da se suše u prethodno ugrijanoj pećnici na 80 stupnjeva 2 sata.
- 4. Čokolada koju ćete upotrijebiti mora biti u jednom komadu. Čokoladu okrenite na glatku stranu i naribajte je oštrim nožem. Čokoladne mrvice stavite u tanjur.
- 5. Vrhnje i šećer izmiješajte dok smjesa ne bude gusta poput kiselog mlijeka.
- 6. Vilicom probušite jednu puslicu s donje strane i cijelu je obilno premažite vrhnjem. Zatim je pospite čokoladnim mrvicama. Slatkiše poredajte na poslužavnik ili tanjur.
- 7. Ostatak vrhnja prebacite u slastičarsku vrećicu s nazubljenim vrhom. Na svaku puslicu istisnite po jedan cvjetić od vrhnja. Ukrasite polovicom jagode.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luca Ciano
Zabaglione s kavom i prepečenim panettoneom
Recepti Luca Ciano
Puding od bijele čokolade i banana sa slanim karamel umakom
Recepti Luca Ciano
Gelato affogato od slatkog krumpira
Recepti Donal Skehan
Božićne palačinke s kompotom od bobičastog voća
Recepti Donal Skehan
Začinjeni karamel keksi
Recepti Donal Skehan
Pečena torta Aljaska
Recepti Donal Skehan
Božićne kokice s pikantnim umakom i kokice s bijelom čokoladom i malinama
Recepti Adam Liaw
Klasični tart s kremom od vanilije
Recepti Adam Liaw
Klasična torta s maslacem
Recepti Hera Te Kurapa
Desert od maslaca i kruha