Merveilles
Recept iz: Rudolph van Veen

Rudolph Van Veen koji vodi četiri kulinarske emisije na programu kanala 24Kitchen, kuhar je sa brojnim ukusnim receptima u repetoaru. Isprobajte njegovu interpretaciju "Marveilles" kolača koji uključuje najfinije sastojke: jagodu, čokoladu i šlag.
Sastojci
- Za puslice3 bjelanjka 3 žlice vode 100 g šećeraZa ukras300 g tamne čokolade 300 ml tekućeg vrhnja 75 g šećera 10 svježih jagoda
Priprema
- Način pripreme:
- 1. U lonac stavite vodu i gotovo čitavi šećer, ostavite 1-2 žlice. Skuhajte šećerni sirup tako da ostavite smjesu da zavri, a zatim neka se kuha 2-3 minute uz neprestano miješanje pjenjačom. Temperatura šećernog sirupa mora biti 121 stupanj.
- 2. Bjelanjke izmiksajte s preostalim šećerom u pjenu. Mikser stavite na najveću brzinu i dodajte u tankim mlazovima, ili točnije kap po kap šećernog sirupa, ulijevajte ih između miješalica i posude.
- 3. Puslice (merengue) stavite u slastičarsku vrećicu s glatkim vrhom tako da vrećicu stavite u vrč. Po plitkom limu, prekrivenim papirom za pečenje, oblikujte kuglice visine 5 cm i promjera 6 cm. Puslice ostavite da se suše u prethodno ugrijanoj pećnici na 80 stupnjeva 2 sata.
- 4. Čokolada koju ćete upotrijebiti mora biti u jednom komadu. Čokoladu okrenite na glatku stranu i naribajte je oštrim nožem. Čokoladne mrvice stavite u tanjur.
- 5. Vrhnje i šećer izmiješajte dok smjesa ne bude gusta poput kiselog mlijeka.
- 6. Vilicom probušite jednu puslicu s donje strane i cijelu je obilno premažite vrhnjem. Zatim je pospite čokoladnim mrvicama. Slatkiše poredajte na poslužavnik ili tanjur.
- 7. Ostatak vrhnja prebacite u slastičarsku vrećicu s nazubljenim vrhom. Na svaku puslicu istisnite po jedan cvjetić od vrhnja. Ukrasite polovicom jagode.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Crvena baršunasta torta Mary Berry
Recepti Mary Berry
Otvorena pita od jabuke i kruške
Recepti Mary Berry
Portugalski tart od marelice
Recepti Mary Berry
Čokoladna rođendanska torta
Recepti Warren Mendes
Uštipci koesisters
Recepti Justine Schofield
Pečena nektarina i halloumi s medom
Recepti Luca Ciano
Zabaglione s kavom i prepečenim panettoneom
Recepti Luca Ciano
Puding od bijele čokolade i banana sa slanim karamel umakom
Recepti Luca Ciano
Gelato affogato od slatkog krumpira
Recepti Donal Skehan
Božićne palačinke s kompotom od bobičastog voća