Merveilles
Recept iz: Rudolph van Veen

Rudolph Van Veen koji vodi četiri kulinarske emisije na programu kanala 24Kitchen, kuhar je sa brojnim ukusnim receptima u repetoaru. Isprobajte njegovu interpretaciju "Marveilles" kolača koji uključuje najfinije sastojke: jagodu, čokoladu i šlag.
Sastojci
- Za puslice3 bjelanjka 3 žlice vode 100 g šećeraZa ukras300 g tamne čokolade 300 ml tekućeg vrhnja 75 g šećera 10 svježih jagoda
Priprema
- Način pripreme:
- 1. U lonac stavite vodu i gotovo čitavi šećer, ostavite 1-2 žlice. Skuhajte šećerni sirup tako da ostavite smjesu da zavri, a zatim neka se kuha 2-3 minute uz neprestano miješanje pjenjačom. Temperatura šećernog sirupa mora biti 121 stupanj.
- 2. Bjelanjke izmiksajte s preostalim šećerom u pjenu. Mikser stavite na najveću brzinu i dodajte u tankim mlazovima, ili točnije kap po kap šećernog sirupa, ulijevajte ih između miješalica i posude.
- 3. Puslice (merengue) stavite u slastičarsku vrećicu s glatkim vrhom tako da vrećicu stavite u vrč. Po plitkom limu, prekrivenim papirom za pečenje, oblikujte kuglice visine 5 cm i promjera 6 cm. Puslice ostavite da se suše u prethodno ugrijanoj pećnici na 80 stupnjeva 2 sata.
- 4. Čokolada koju ćete upotrijebiti mora biti u jednom komadu. Čokoladu okrenite na glatku stranu i naribajte je oštrim nožem. Čokoladne mrvice stavite u tanjur.
- 5. Vrhnje i šećer izmiješajte dok smjesa ne bude gusta poput kiselog mlijeka.
- 6. Vilicom probušite jednu puslicu s donje strane i cijelu je obilno premažite vrhnjem. Zatim je pospite čokoladnim mrvicama. Slatkiše poredajte na poslužavnik ili tanjur.
- 7. Ostatak vrhnja prebacite u slastičarsku vrećicu s nazubljenim vrhom. Na svaku puslicu istisnite po jedan cvjetić od vrhnja. Ukrasite polovicom jagode.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Tart od marakuje
Recepti Mary Berry
Čokoladne profiterole
Recepti Justine Schofield
Onde-onde
Recepti Nadiya Hussain
Izljevak s maslacem od kikirikija i džemom
Recepti Nadiya Hussain
Mousse od čokolade i lješnjaka
Recepti Nadiya Hussain
Trifle od chije, jogurta i granole
Recepti Nadiya Hussain
Baklava od cvijeta naranče
Recepti Ainsley Harriott
Cannoli sa svježim jagodama, bijelom čokoladom i pistacijama
Recepti Ainsley Harriott
Zeppole s kremom od ricotte i cvijeta naranče, ušećerenim narančama i bademima
Recepti Kirsten Tibballs
Sendvič od sladoleda s karamelom