Meringue od lješnjaka

Način pripreme:

1. Za biskvit istucite bjelanjke u pjenu. Zatim dodajte šećer, postupno, neprestano miješajući. Tucite dok ne nastane tvrdi snijeg.

2. U blenderu sameljite prethodno ispržene i oguljene lješnjake (na 180 stupnjeva 10 minuta dok ne porumene) sa šećerom u prahu. Istučenim bjelanjcima dodajte smjesu i oprezno promiješajte. Izvadite unutrašnjost štapića vanilije i dodajte u smjesu. Na kraju dodajte ocat i promiješajte. Smjesu stavite u slastičarsku vrećicu s glatkim krajem.

3. Nacrtajte tri kruga promjera 20 cm na papiru za pečenje. Okrenite papir i njime prekrijte 2 plitka lima. Istisnite smjesu u iscrtane krugove, počevši iznutra prema van, u obliku spirale. Biskvite pecite u prethodno ugrijanoj pećnici na 90 stupnjeva 2 sata.

4.  Narežite čokoladu i rastopite na pari. Ostavite je da se ohladi. Istucite vrhnje. Dodajte ga čokoladi i miješajte dok ne postane homogeno.

5. Pola količine malina zgnječite vilicom. Stavite jedan biskvit na pladanj. Premažite ga čokoladnom kremom i pospite polovicom zgnječenih malina. Stavite drugi biskvit, premažite kremom i ponovno pospite zgnječenim malinama. Preklopite trećim biskvitom i premažite čokoladnom kremom. Ukrasite ružicama od čokoladne kreme i malinama.

Sastojci

  • Za biskvit200 g lješnjaka 25 g šećera u prahu 6 bjelanjka 200 g svjetlosmeđeg šećera 1 štapić vanilije 0.5 žlice jabučnog octaZa čokoladnu kremu400 ml tekućeg vrhnja 200 g tamne čokolade 200 g malina

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve