Opis
POSTUPAK:
- Zagrijati pećnicu na 120 stupnjeva. Tepsiju obložite s papirom za pečenje na kojem ćete olovkom označiti polja unutar kojih ćete raditi kolač.
- U zdjeli miksajte bjelanjke u čvrsti snijeg. Potom uz lagano miješanje dodajte šećer u prahu (malom žličicom). Ovakvim postupkom dobit ćete čvrsti i sjajni snijeg.
- Stavite bjelanjke u vrećicu za ukrašavanje koja će dolje imati okrugli otvor kojim je moguće raditi crtu debljine 1 cm. Krenite s izradom formacije kolača unutar nacrtanih okvira. Pazite da imate ravnomjeran pritisak na vrećicu s nadjevom i da nemate zraka koji bi mogao rezultirati prekidom ravnomjerne crte ili prskanjem smjese.
- Peći sat i pol do dva sata, sve dok se kolač ne bude više ljepljiv nego potpuno suh, tako da ga se lako može odvojiti od masnog papira.
- Smjestite kolač na tvrdu podlogu i stavite nadjev napravljen od šlaga i grčkog jogurta koji ste upravo pomiješali u kremastu smjesu (prvo napravite čvrsti šlag, potom dodajte jogurt). Na kremu dodajte bobičasto voće po želji i sve zasladite šećerom u prahu.
Sastojci
Sastojci:
- bjelanjci 4 jaja,
- 225 g šećera u prahu,
- 300 ml punomasnog vrhnja za šlag,
- 200 g punomasnog grčkog jogurta,
- 900 g borovnice i maline,
- šećer u prahu (za posipanje).