Meringa s bobicama i šlagom
Recept iz: Mary Berry
Mary Berry je poznata britanska kuharica, spisateljica i televizijska voditeljica. Njena prva televizijska serija „Afternoon Plus s Judith Chalmers“ izašla je početkom 70-ih. Nakon što je rodila troje djece, nastavila je pisati knjige i snimati televizijske serije za BBC iz svog doma u Buckinghamshireu. 90-tih je čak pokrenula svoj „Aga Workshop“, kulinarsku školu kod kuće, s preko dvanaest tisuća posjetitelja tijekom šesnaest godina. Napisala preko 80 kulinarskih knjiga te nastavlja pisati svake godine prateći svoju BBC-jevu televizijsku seriju. Za svoj doprinos kulinarstvu 2012. Mary Berry odlikovana je Ordenom Britanskog carstva, a 2014. godine osvojila je nacionalnu nagradu kao kulinarska autorica.
Sastojci
- bjelanjci 4 jaja,
- 225 g šećera u prahu,
- 300 ml punomasnog vrhnja za šlag,
- 200 g punomasnog grčkog jogurta,
- 900 g borovnice i maline,
- šećer u prahu (za posipanje).
Priprema
- 1. Zagrijati pećnicu na 120 stupnjeva.
- 2. Tepsiju obložite s papirom za pečenje na kojem ćete olovkom označiti polja unutar kojih ćete raditi kolač.
- 3. U zdjeli miksajte bjelanjke u čvrsti snijeg. Potom uz lagano miješanje dodajte šećer u prahu (malom žličicom). Ovakvim postupkom dobit ćete čvrsti i sjajni snijeg.
- 4. Stavite bjelanjke u vrećicu za ukrašavanje koja će dolje imati okrugli otvor kojim je moguće raditi crtu debljine 1 cm. Krenite s izradom formacije kolača unutar nacrtanih okvira. Pazite da imate ravnomjeran pritisak na vrećicu s nadjevom i da nemate zraka koji bi mogao rezultirati prekidom ravnomjerne crte ili prskanjem smjese.
- 5. Peći sat i pol do dva sata, sve dok se kolač ne bude više ljepljiv nego potpuno suh, tako da ga se lako može odvojiti od masnog papira.
- 6. Smjestite kolač na tvrdu podlogu i stavite nadjev napravljen od šlaga i grčkog jogurta koji ste upravo pomiješali u kremastu smjesu (prvo napravite čvrsti šlag, potom dodajte jogurt).
- 7. Na kremu dodajte bobičasto voće po želji i sve zasladite šećerom u prahu.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Curtis Stone
Čašice Banoffee pite
Recepti Mary Berry
Desert s čokoladnim tartufima
Recepti Mary Berry
Glazirani francuski tart od bresaka
Recepti Mary Berry
Čokoladne brownie kocke
Recepti Kirsten Tibballs
Parfe s bijelom čokoladom i kikirikijem
Recepti Mary Berry
Galette od krušaka i borovnica
Recepti Kirsten Tibballs
Semifredo s jagodama i vrhnjem
Recepti Kirsten Tibballs
Tart s malinama i slatkim vrhnjem
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladni kolač rocky road
Recepti Kirsten Tibballs
Pikantni čokoladni napitak s ledom