Ispeći meringue ponekad se čini kao lavovski posao, ali ako u to dodate voće i šlag, svakako se isplati!

Sastojci

  • Sastojci: 
  • bjelanjci 4 jaja,
  • 225 g šećera u prahu,
  • 300 ml punomasnog vrhnja za šlag,
  • 200 g punomasnog grčkog jogurta,
  • 900 g borovnice i maline,
  • šećer u prahu (za posipanje).

Priprema

  • Zagrijati pećnicu na 120 stupnjeva. Tepsiju obložite s papirom za pečenje na kojem ćete olovkom označiti polja unutar kojih ćete raditi kolač.
  • U zdjeli miksajte bjelanjke u čvrsti snijeg. Potom uz lagano miješanje dodajte šećer u prahu (malom žličicom). Ovakvim postupkom dobit ćete čvrsti i sjajni snijeg.
  • Stavite bjelanjke u vrećicu za ukrašavanje koja će dolje imati okrugli otvor kojim je moguće raditi crtu debljine 1 cm. Krenite s izradom formacije kolača unutar nacrtanih okvira. Pazite da imate ravnomjeran pritisak na vrećicu s nadjevom i da nemate zraka koji bi mogao rezultirati prekidom ravnomjerne crte ili prskanjem smjese.
  • Peći sat i pol do dva sata, sve dok se kolač ne bude više ljepljiv nego potpuno suh, tako da ga se lako može odvojiti od masnog papira.
  • Smjestite kolač na tvrdu podlogu i stavite nadjev napravljen od šlaga i grčkog jogurta koji ste upravo pomiješali u kremastu smjesu (prvo napravite čvrsti šlag, potom dodajte jogurt). Na kremu dodajte bobičasto voće po želji i sve zasladite šećerom u prahu.

Povezani recepti

Vidi sve