Opis

POSTUPAK:

  1. Zagrijati pećnicu na 120 stupnjeva. Tepsiju obložite s papirom za pečenje na kojem ćete olovkom označiti polja unutar kojih ćete raditi kolač.
  2. U zdjeli miksajte bjelanjke u čvrsti snijeg. Potom uz lagano miješanje dodajte šećer u prahu (malom žličicom). Ovakvim postupkom dobit ćete čvrsti i sjajni snijeg.
  3. Stavite bjelanjke u vrećicu za ukrašavanje koja će dolje imati okrugli otvor kojim je moguće raditi crtu debljine 1 cm. Krenite s izradom formacije kolača unutar nacrtanih okvira. Pazite da imate ravnomjeran pritisak na vrećicu s nadjevom i da nemate zraka koji bi mogao rezultirati prekidom ravnomjerne crte ili prskanjem smjese.
  4. Peći sat i pol do dva sata, sve dok se kolač ne bude više ljepljiv nego potpuno suh, tako da ga se lako može odvojiti od masnog papira.
  5. Smjestite kolač na tvrdu podlogu i stavite nadjev napravljen od šlaga i grčkog jogurta koji ste upravo pomiješali u kremastu smjesu (prvo napravite čvrsti šlag, potom dodajte jogurt). Na kremu dodajte bobičasto voće po želji i sve zasladite šećerom u prahu.

Sastojci

Sastojci: 

  • bjelanjci 4 jaja,
  • 225 g šećera u prahu,
  • 300 ml punomasnog vrhnja za šlag,
  • 200 g punomasnog grčkog jogurta,
  • 900 g borovnice i maline,
  • šećer u prahu (za posipanje).

Povezani recepti