Osim što je poznata američka poslovna žena, Martha Stewart poznata je kuharica. Donosi vam svoje omiljene recepte!

Sastojci

  • 300 g nebijeljenog brašna
  • 7 g đumbira u prahu
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 4.5 g soli
  • 227 g maslaca, sobne temperature
  • 300 g granuliranog šećera
  • 1 veliko jaje, plus 1 veliki žutanjak
  • 30 g sitno sjeckanog kristaliziranog đumbira
  • 4 g sitno ribanog svježeg đumbira
  • 113 g melase
  • 200 g dekorativnog krupnog šećera

Priprema

  • 1. Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. U srednje velikoj zdjeli, izmiješajte brašno, đumbir u prahu, prašak za pecivo i sol.
  • 2. U zdjeli za mikser koji ima nastavak za tijesto, tucite maslac i granulirani šećer na srednjoj brzini sve dok ne postane svijetlo i pahuljasto. Ubacite jaje i žumanjak, kristalizirani žumbir i ribani žumbir. Smanjite brzinu miksanja. U tri puta ubacujte smjesu s brašnom, naizmjenično s melasom, počnite i završite s mješavinom brašna, te iza svakog dodavanja sve sjedinite. Pokrijte i stavite u hladnjak da se stisne, barem sat vremena.
  • 3. Malom žličicom vadite tijesto, kao sladoled, i redajte ih na lim obložen papirom za pečenje. Stavite u hladnjak na pola sata. Zatim ih valjate u kuglice i pospite krupnim šećerom. Rasporedite 12 kuglica na papir za pečenje, između svake ostavite 5 cm razmaka.
  • 4. Pecite, rotirajući papir na kojem se peku jednom tijekom pečenja, sve dok keksići ne postanu plosnati, a rubovi ne dobiju tamno zlatnu boju, 12-14 minuta. Ostavite ih 5 min da se hlade na papiru, zatim ih prebacite na mrežicu za hlađenje i pustite da se u potpunosti ohlade. Keksići se mogu čuvati u hermetički zatvorenoj posudi, na sobnoj temperaturi, do 2 dana, a smrznute možete čuvati u zamrzivaču i do mjesec dana.

Povezani recepti

Vidi sve