Meksičke čokoladne krafne

Meksičke čokoladne krafne

Opis

Za pripremu

U posudi srednje veličine zagrijati mlijeko na srednjoj do slaboj vatri. Dodati komade čokolade i miješati povremeno dok se ne rastopi. Skinuti s vatre i meksičkom molinilo mutilicom ili običnom mutilicom, umutiti smjesu što je više moguće. Ostaviti sa strane.

U posudi pomiješati brašno sa šećerom, praškom za pecivo, sodom bikarbonom i solju. Dodati otopljeni maslac, suhe sastojke kao i umućeno jaje te početi miješati špatulom. Polako uliti meksičko čokoladno mlijeko miješajući brzo da se jaje ne skuha ako je mlijeko još vruće. Nastaviti miješanje dok se ne dobije jedinstveno i homogeno tijesto, oko jednu minutu. Smjesa treba biti sjajna i pomalo tekuća. Može se kušati jer je vrlo ukusno. Ostavite da odstoji par minuta i dobit će na volumenu, što je poželjno. U međuvremenu, zagrijte tavu na srednjoj do slaboj vatri dok ne postane vrlo vruća, 4 do 5 minuta. Namažite tavu maslacem i stavite tijesto u svaku rupu, do 3/4 popunjenosti.

Kada  se dobije mogućnost da se pomiču mjehurići (kao kada su palačinke spremne za okretanje), ali tijesto u sredini je još tekuće, može se staviti polovica žličice punjenja po izboru. Prekrijte s još smjese da se preklope preko ruba. Pomoću dvije žlice ili dvije drvene čačkalice, okrenite krafne na drugu stranu. Ostavite ih minutu-dvije i onda ih izvadite iz tave. Posipajte slastičarskim šećerom po želji i jedite ih dok su vruće.

Ako se prave obične palačinke, onda ih treba ispeći kao obične palačinke. Zagrijati tavu na srednje slabu vatru da se dobro ugrije. Namazati neslanim maslacem i zaimačom staviti smjesu u tavu. Okrenuti kada se na gornjoj strani počnu pojavljivati mjehurići, a donja se strana odvaja od tave. Peći sa suprotne strane minutu, dvije i servirati. Punjenje staviti odozgo.

Sastojci

Sastojci

  • 236 ml mlijeka
  • 2 meksičke čokolade, svaka po 85 g, narezane na velike komade
  • 128 i 32 g svenamjenskog brašna
  • 2 žlice šećera
  • 2 žličica praška za pecivo
  • 1 žličice sode bikarbone
  • Prstohvat grube morske soli
  • 3 žlice rastopljenog neslanog maslaca, i još za mašćenje tave
  • 1 veliko jaje
  • Posebna oprema, opcija – punjač za palačinke
  • Nadjevi, dulce de leche ili cajeta, čokoladni namaz i onaj od lješnjaka, džem ili pekmez
  • slastičarski šećer, može i za posipanje

Povezani recepti