Meki sladoled od vanilije i sorbet od crvenog voća u hrskavim kornetima

Priprema

Jednu zdjelu stavite u zamrzivač.

 

Meki sladoled od vanilije

Štapić vanilije prepolovite po duljini. Sastružite sjemenke. Ugrijte mlijeko, vrhnje za šlag i vaniliju. U jednoj zdjeli pomiješajte mlijeko u prahu i šećer. Smjesi s mlijekom u prahu dodajte malo mlijeka i miješajte dok smjesa ne bude ravnomjerna. Dodajte žumanjke i promiješajte. Smjesu umiješajte u toplo vrhnje, promiješajte i ugrijte na temperaturu od 85 °C. Smjesu za sladoled procijedite. Ostavite smjesu za sladoled preko noći u hladnjaku. Izmiksajte sladoled tako da bude prozračan i stavite u zamrzivač.

 

Sorbet od kupina

Voće izmiksajte i procijedite. Šećer i vodu zagrijte i miješajte dok se šećer ne otopi. Umiješajte izmiksano voće. Neka se voćni sirup ohladi, a potom ga izmiksajte da dobijete sorbet i spremite u zamrzivač.

 

Hrskavi korneti

Zagrijte pećnicu na 160 °C. Prosijte brašno i šećer u prahu. Otopite maslac. Umiješajte bjelanjke u smjesu od brašna. Na kraju umiješajte otopljeni maslac. Smjesu podijelite na dva dijela. U jedan dio umiješajte prosijani kakao u prahu. Na lim za pečenje obložen papirom za pečenje stavite žlicu svijetlog tijesta. Stavite i tamno tijesto. Napravite krugove i pecite oko 10 minuta. Kad tijesto bude gotovo, napravite male kornete.

 

Posip od pistacija

Zagrijte pećnicu na 160 °C. Narežite pistacije. Pomiješajte brašno, šećer i maslac tako da dobijete krupne mrvice, dodajte nasjeckane pistacije i mijesite dok ne dobijete gipko tijesto. Razmrvite tijesto na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Pecite tijesto oko 20 minuta tako da bude hrskavo. Ostavite da se ohladi i narežite nasitno.

 

Posluživanje

Nasjeckajte voće i napunite kornete dopola. U smrznutu zdjelu stavite jednaku količinu obiju vrsta sladoleda. Lagano promiješajte. Stavite smjesu u vrećicu za ukrašavanje sa zvjezdastim nastavkom. Sladoled istisnite u kornete i pospite posipom od pistacija te odmah poslužite.

Sastojci

  • Meki sladoled od vanilije štapić vanilije 125 ml mlijeka 115 g vrhnja za šlag 80 g mlijeka u prahu 140 g šećera 50 g žumanjkaSorbet od kupina200 g crvenog voća (jagode kupine maline) 100 g šećera 100 ml vodeHrskavi korneti100 g brašna 100 g šećera u prahu 100 g maslaca 100 g bjelanjka 1 žlica kakaa u prahuPosip od pistacija90 g pistacija 100 g maslaca 100 g šećera 100 g brašnaZa posluživanje maline crveni ribiz jagodeDodatne potrepštine Aparat za pravljenje sladoleda i termometar

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve