Meki sladoled od vanilije i sorbet od crvenog voća u hrskavim kornetima
Recept iz: Hidde de Brabander
Priprema
Jednu zdjelu stavite u zamrzivač.
Meki sladoled od vanilije
Štapić vanilije prepolovite po duljini. Sastružite sjemenke. Ugrijte mlijeko, vrhnje za šlag i vaniliju. U jednoj zdjeli pomiješajte mlijeko u prahu i šećer. Smjesi s mlijekom u prahu dodajte malo mlijeka i miješajte dok smjesa ne bude ravnomjerna. Dodajte žumanjke i promiješajte. Smjesu umiješajte u toplo vrhnje, promiješajte i ugrijte na temperaturu od 85 °C. Smjesu za sladoled procijedite. Ostavite smjesu za sladoled preko noći u hladnjaku. Izmiksajte sladoled tako da bude prozračan i stavite u zamrzivač.
Sorbet od kupina
Voće izmiksajte i procijedite. Šećer i vodu zagrijte i miješajte dok se šećer ne otopi. Umiješajte izmiksano voće. Neka se voćni sirup ohladi, a potom ga izmiksajte da dobijete sorbet i spremite u zamrzivač.
Hrskavi korneti
Zagrijte pećnicu na 160 °C. Prosijte brašno i šećer u prahu. Otopite maslac. Umiješajte bjelanjke u smjesu od brašna. Na kraju umiješajte otopljeni maslac. Smjesu podijelite na dva dijela. U jedan dio umiješajte prosijani kakao u prahu. Na lim za pečenje obložen papirom za pečenje stavite žlicu svijetlog tijesta. Stavite i tamno tijesto. Napravite krugove i pecite oko 10 minuta. Kad tijesto bude gotovo, napravite male kornete.
Posip od pistacija
Zagrijte pećnicu na 160 °C. Narežite pistacije. Pomiješajte brašno, šećer i maslac tako da dobijete krupne mrvice, dodajte nasjeckane pistacije i mijesite dok ne dobijete gipko tijesto. Razmrvite tijesto na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Pecite tijesto oko 20 minuta tako da bude hrskavo. Ostavite da se ohladi i narežite nasitno.
Posluživanje
Nasjeckajte voće i napunite kornete dopola. U smrznutu zdjelu stavite jednaku količinu obiju vrsta sladoleda. Lagano promiješajte. Stavite smjesu u vrećicu za ukrašavanje sa zvjezdastim nastavkom. Sladoled istisnite u kornete i pospite posipom od pistacija te odmah poslužite.
Sastojci
- Meki sladoled od vanilije štapić vanilije 125 ml mlijeka 115 g vrhnja za šlag 80 g mlijeka u prahu 140 g šećera 50 g žumanjkaSorbet od kupina200 g crvenog voća (jagode kupine maline) 100 g šećera 100 ml vodeHrskavi korneti100 g brašna 100 g šećera u prahu 100 g maslaca 100 g bjelanjka 1 žlica kakaa u prahuPosip od pistacija90 g pistacija 100 g maslaca 100 g šećera 100 g brašnaZa posluživanje maline crveni ribiz jagodeDodatne potrepštine Aparat za pravljenje sladoleda i termometar
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Hidde de Brabander
Pavlova torta s mousseom od viskija i čokolade i s kokicama
Recepti Hidde de Brabander
Punjeni slatki ravioli
Recepti Hidde de Brabander
Canelé (francuski minikuglofi)
Recepti Hidde de Brabander
Cannoli punjeni prozračnim nadjevom od ricotte, s likerom od jaja i limoncella
Recepti Hidde de Brabander
Ušećerena rabarbara s jagodama i sladoledom od jogurta
Recepti Hidde de Brabander
Parfe kolač s brusnicama i slanim karamel-umakom
Recepti Hidde de Brabander
Paprenjaci
Recepti Hidde de Brabander
Kolačići Rose de Reims
Recepti Hidde de Brabander
Pecivo na pari punjeno parfeom od šipka
Recepti Hidde de Brabander
Crêpe Suzette (palačinke u umaku od naranče)