Meki sladoled od vanilije i sorbet od crvenog voća u hrskavim kornetima

Meki sladoled od vanilije i sorbet od crvenog voća u hrskavim kornetima

Opis

Priprema

Jednu zdjelu stavite u zamrzivač.

 

Meki sladoled od vanilije

Štapić vanilije prepolovite po duljini. Sastružite sjemenke. Ugrijte mlijeko, vrhnje za šlag i vaniliju. U jednoj zdjeli pomiješajte mlijeko u prahu i šećer. Smjesi s mlijekom u prahu dodajte malo mlijeka i miješajte dok smjesa ne bude ravnomjerna. Dodajte žumanjke i promiješajte. Smjesu umiješajte u toplo vrhnje, promiješajte i ugrijte na temperaturu od 85 °C. Smjesu za sladoled procijedite. Ostavite smjesu za sladoled preko noći u hladnjaku. Izmiksajte sladoled tako da bude prozračan i stavite u zamrzivač.

 

Sorbet od kupina

Voće izmiksajte i procijedite. Šećer i vodu zagrijte i miješajte dok se šećer ne otopi. Umiješajte izmiksano voće. Neka se voćni sirup ohladi, a potom ga izmiksajte da dobijete sorbet i spremite u zamrzivač.

 

Hrskavi korneti

Zagrijte pećnicu na 160 °C. Prosijte brašno i šećer u prahu. Otopite maslac. Umiješajte bjelanjke u smjesu od brašna. Na kraju umiješajte otopljeni maslac. Smjesu podijelite na dva dijela. U jedan dio umiješajte prosijani kakao u prahu. Na lim za pečenje obložen papirom za pečenje stavite žlicu svijetlog tijesta. Stavite i tamno tijesto. Napravite krugove i pecite oko 10 minuta. Kad tijesto bude gotovo, napravite male kornete.

 

Posip od pistacija

Zagrijte pećnicu na 160 °C. Narežite pistacije. Pomiješajte brašno, šećer i maslac tako da dobijete krupne mrvice, dodajte nasjeckane pistacije i mijesite dok ne dobijete gipko tijesto. Razmrvite tijesto na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Pecite tijesto oko 20 minuta tako da bude hrskavo. Ostavite da se ohladi i narežite nasitno.

 

Posluživanje

Nasjeckajte voće i napunite kornete dopola. U smrznutu zdjelu stavite jednaku količinu obiju vrsta sladoleda. Lagano promiješajte. Stavite smjesu u vrećicu za ukrašavanje sa zvjezdastim nastavkom. Sladoled istisnite u kornete i pospite posipom od pistacija te odmah poslužite.

Sastojci

Meki sladoled od vanilije

  • štapić vanilije
  • 125 ml mlijeka
  • 115 g vrhnja za šlag
  • 80 g mlijeka u prahu
  • 140 g šećera
  • 50 g žumanjka

Sorbet od kupina

  • 200 g crvenog voća (jagode
  • kupine
  • maline)
  • 100 g šećera
  • 100 ml vode

Hrskavi korneti

  • 100 g brašna
  • 100 g šećera u prahu
  • 100 g maslaca
  • 100 g bjelanjka
  • 1 žlica kakaa u prahu

Posip od pistacija

  • 90 g pistacija
  • 100 g maslaca
  • 100 g šećera
  • 100 g brašna

Za posluživanje

  • maline
  • crveni ribiz
  • jagode

Dodatne potrepštine

  • Aparat za pravljenje sladoleda i termometar

Povezani recepti