Meki sladoled od vanilije i sorbet od crvenog voća u hrskavim kornetima
Recept iz: Hidde de Brabander
Priprema
Jednu zdjelu stavite u zamrzivač.
Meki sladoled od vanilije
Štapić vanilije prepolovite po duljini. Sastružite sjemenke. Ugrijte mlijeko, vrhnje za šlag i vaniliju. U jednoj zdjeli pomiješajte mlijeko u prahu i šećer. Smjesi s mlijekom u prahu dodajte malo mlijeka i miješajte dok smjesa ne bude ravnomjerna. Dodajte žumanjke i promiješajte. Smjesu umiješajte u toplo vrhnje, promiješajte i ugrijte na temperaturu od 85 °C. Smjesu za sladoled procijedite. Ostavite smjesu za sladoled preko noći u hladnjaku. Izmiksajte sladoled tako da bude prozračan i stavite u zamrzivač.
Sorbet od kupina
Voće izmiksajte i procijedite. Šećer i vodu zagrijte i miješajte dok se šećer ne otopi. Umiješajte izmiksano voće. Neka se voćni sirup ohladi, a potom ga izmiksajte da dobijete sorbet i spremite u zamrzivač.
Hrskavi korneti
Zagrijte pećnicu na 160 °C. Prosijte brašno i šećer u prahu. Otopite maslac. Umiješajte bjelanjke u smjesu od brašna. Na kraju umiješajte otopljeni maslac. Smjesu podijelite na dva dijela. U jedan dio umiješajte prosijani kakao u prahu. Na lim za pečenje obložen papirom za pečenje stavite žlicu svijetlog tijesta. Stavite i tamno tijesto. Napravite krugove i pecite oko 10 minuta. Kad tijesto bude gotovo, napravite male kornete.
Posip od pistacija
Zagrijte pećnicu na 160 °C. Narežite pistacije. Pomiješajte brašno, šećer i maslac tako da dobijete krupne mrvice, dodajte nasjeckane pistacije i mijesite dok ne dobijete gipko tijesto. Razmrvite tijesto na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Pecite tijesto oko 20 minuta tako da bude hrskavo. Ostavite da se ohladi i narežite nasitno.
Posluživanje
Nasjeckajte voće i napunite kornete dopola. U smrznutu zdjelu stavite jednaku količinu obiju vrsta sladoleda. Lagano promiješajte. Stavite smjesu u vrećicu za ukrašavanje sa zvjezdastim nastavkom. Sladoled istisnite u kornete i pospite posipom od pistacija te odmah poslužite.
Sastojci
- štapić vanilije
- 125 ml mlijeka
- 115 g vrhnja za šlag
- 80 g mlijeka u prahu
- 140 g šećera
- 50 g žumanjka
- 200 g crvenog voća (jagode kupine maline)
- 100 g šećera
- 100 ml vode
- 100 g brašna
- 100 g šećera u prahu
- 100 g maslaca
- 100 g bjelanjka
- 1 žlica kakaa u prahu
- 90 g pistacija
- 100 g maslaca
- 100 g šećera
- 100 g brašna
- maline
- crveni ribiz j
- agode
- Dodatne potrepštine A
- Aparat za pravljenje sladoleda
- termometar
Priprema
- Priprema
- 1. Jednu zdjelu stavite u zamrzivač.
- Meki sladoled od vanilije
- 2. Štapić vanilije prepolovite po duljini.
- 3. Sastružite sjemenke.
- 4. Ugrijte mlijeko, vrhnje za šlag i vaniliju.
- 5. U jednoj zdjeli pomiješajte mlijeko u prahu i šećer.
- 6. Smjesi s mlijekom u prahu dodajte malo mlijeka i miješajte dok smjesa ne bude ravnomjerna.
- 7. Dodajte žumanjke i promiješajte.
- 8. Smjesu umiješajte u toplo vrhnje, promiješajte i ugrijte na temperaturu od 85 °C.
- 9.Smjesu za sladoled procijedite.
- 10. Ostavite smjesu za sladoled preko noći u hladnjaku.
- 11. Izmiksajte sladoled tako da bude prozračan i stavite u zamrzivač.
- Sorbet od kupina
- 1. Voće izmiksajte i procijedite.
- 2. Šećer i vodu zagrijte i miješajte dok se šećer ne otopi.
- 3. Umiješajte izmiksano voće. 4.
- Neka se voćni sirup ohladi, a potom ga izmiksajte da dobijete sorbet i spremite u zamrzivač.
- Hrskavi korneti
- 1. Zagrijte pećnicu na 160 °C.
- 2. Prosijte brašno i šećer u prahu.
- 3. Otopite maslac.
- 4. Umiješajte bjelanjke u smjesu od brašna.
- 5. Na kraju umiješajte otopljeni maslac.
- 6. Smjesu podijelite na dva dijela.
- 7. U jedan dio umiješajte prosijani kakao u prahu.
- 8. Na lim za pečenje obložen papirom za pečenje stavite žlicu svijetlog tijesta.
- 9. Stavite i tamno tijesto.
- 10. Napravite krugove i pecite oko 10 minuta.
- 11. Kad tijesto bude gotovo, napravite male kornete.
- Posip od pistacija
- 1. Zagrijte pećnicu na 160 °C.
- 2. Narežite pistacije.
- 3. Pomiješajte brašno, šećer i maslac tako da dobijete krupne mrvice, dodajte nasjeckane pistacije i mijesite dok ne dobijete gipko tijesto.
- 4. Razmrvite tijesto na lim za pečenje obložen papirom za pečenje.
- 5. Pecite tijesto oko 20 minuta tako da bude hrskavo.
- 6. Ostavite da se ohladi i narežite nasitno.
- Posluživanje
- 1. Nasjeckajte voće i napunite kornete dopola.
- 2. U smrznutu zdjelu stavite jednaku količinu obiju vrsta sladoleda.
- 3. Lagano promiješajte. Stavite smjesu u vrećicu za ukrašavanje sa zvjezdastim nastavkom.
- 4. Sladoled istisnite u kornete i pospite posipom od pistacija te odmah poslužite.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Desert s čokoladnim tartufima
Recepti Mary Berry
Glazirani francuski tart od bresaka
Recepti Mary Berry
Čokoladne brownie kocke
Recepti Kirsten Tibballs
Parfe s bijelom čokoladom i kikirikijem
Recepti Mary Berry
Galette od krušaka i borovnica
Recepti Kirsten Tibballs
Semifredo s jagodama i vrhnjem
Recepti Kirsten Tibballs
Tart s malinama i slatkim vrhnjem
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladni kolač rocky road
Recepti Kirsten Tibballs
Pikantni čokoladni napitak s ledom
Recepti Kirsten Tibballs
Sladoledni štapići čupavci