Meki sladoled od vanilije i sorbet od crvenog voća u hrskavim kornetima

Priprema

Jednu zdjelu stavite u zamrzivač.

 

Meki sladoled od vanilije

Štapić vanilije prepolovite po duljini. Sastružite sjemenke. Ugrijte mlijeko, vrhnje za šlag i vaniliju. U jednoj zdjeli pomiješajte mlijeko u prahu i šećer. Smjesi s mlijekom u prahu dodajte malo mlijeka i miješajte dok smjesa ne bude ravnomjerna. Dodajte žumanjke i promiješajte. Smjesu umiješajte u toplo vrhnje, promiješajte i ugrijte na temperaturu od 85 °C. Smjesu za sladoled procijedite. Ostavite smjesu za sladoled preko noći u hladnjaku. Izmiksajte sladoled tako da bude prozračan i stavite u zamrzivač.

 

Sorbet od kupina

Voće izmiksajte i procijedite. Šećer i vodu zagrijte i miješajte dok se šećer ne otopi. Umiješajte izmiksano voće. Neka se voćni sirup ohladi, a potom ga izmiksajte da dobijete sorbet i spremite u zamrzivač.

 

Hrskavi korneti

Zagrijte pećnicu na 160 °C. Prosijte brašno i šećer u prahu. Otopite maslac. Umiješajte bjelanjke u smjesu od brašna. Na kraju umiješajte otopljeni maslac. Smjesu podijelite na dva dijela. U jedan dio umiješajte prosijani kakao u prahu. Na lim za pečenje obložen papirom za pečenje stavite žlicu svijetlog tijesta. Stavite i tamno tijesto. Napravite krugove i pecite oko 10 minuta. Kad tijesto bude gotovo, napravite male kornete.

 

Posip od pistacija

Zagrijte pećnicu na 160 °C. Narežite pistacije. Pomiješajte brašno, šećer i maslac tako da dobijete krupne mrvice, dodajte nasjeckane pistacije i mijesite dok ne dobijete gipko tijesto. Razmrvite tijesto na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Pecite tijesto oko 20 minuta tako da bude hrskavo. Ostavite da se ohladi i narežite nasitno.

 

Posluživanje

Nasjeckajte voće i napunite kornete dopola. U smrznutu zdjelu stavite jednaku količinu obiju vrsta sladoleda. Lagano promiješajte. Stavite smjesu u vrećicu za ukrašavanje sa zvjezdastim nastavkom. Sladoled istisnite u kornete i pospite posipom od pistacija te odmah poslužite.

Sastojci

  • štapić vanilije
  • 125 ml mlijeka
  • 115 g vrhnja za šlag
  • 80 g mlijeka u prahu
  • 140 g šećera
  • 50 g žumanjka
  • 200 g crvenog voća (jagode kupine maline)
  • 100 g šećera
  • 100 ml vode
  • 100 g brašna
  • 100 g šećera u prahu
  • 100 g maslaca
  • 100 g bjelanjka
  • 1 žlica kakaa u prahu
  • 90 g pistacija
  • 100 g maslaca
  • 100 g šećera
  • 100 g brašna
  • maline
  • crveni ribiz j
  • agode
  • Dodatne potrepštine A
  • Aparat za pravljenje sladoleda
  • termometar

Priprema

  • Priprema
  • 1. Jednu zdjelu stavite u zamrzivač.
  • Meki sladoled od vanilije
  • 2. Štapić vanilije prepolovite po duljini.
  • 3. Sastružite sjemenke.
  • 4. Ugrijte mlijeko, vrhnje za šlag i vaniliju.
  • 5. U jednoj zdjeli pomiješajte mlijeko u prahu i šećer.
  • 6. Smjesi s mlijekom u prahu dodajte malo mlijeka i miješajte dok smjesa ne bude ravnomjerna.
  • 7. Dodajte žumanjke i promiješajte.
  • 8. Smjesu umiješajte u toplo vrhnje, promiješajte i ugrijte na temperaturu od 85 °C.
  • 9.Smjesu za sladoled procijedite.
  • 10. Ostavite smjesu za sladoled preko noći u hladnjaku.
  • 11. Izmiksajte sladoled tako da bude prozračan i stavite u zamrzivač.
  • Sorbet od kupina
  • 1. Voće izmiksajte i procijedite.
  • 2. Šećer i vodu zagrijte i miješajte dok se šećer ne otopi.
  • 3. Umiješajte izmiksano voće. 4.
  • Neka se voćni sirup ohladi, a potom ga izmiksajte da dobijete sorbet i spremite u zamrzivač.
  • Hrskavi korneti
  • 1. Zagrijte pećnicu na 160 °C.
  • 2. Prosijte brašno i šećer u prahu.
  • 3. Otopite maslac.
  • 4. Umiješajte bjelanjke u smjesu od brašna.
  • 5. Na kraju umiješajte otopljeni maslac.
  • 6. Smjesu podijelite na dva dijela.
  • 7. U jedan dio umiješajte prosijani kakao u prahu.
  • 8. Na lim za pečenje obložen papirom za pečenje stavite žlicu svijetlog tijesta.
  • 9. Stavite i tamno tijesto.
  • 10. Napravite krugove i pecite oko 10 minuta.
  • 11. Kad tijesto bude gotovo, napravite male kornete.
  • Posip od pistacija
  • 1. Zagrijte pećnicu na 160 °C.
  • 2. Narežite pistacije.
  • 3. Pomiješajte brašno, šećer i maslac tako da dobijete krupne mrvice, dodajte nasjeckane pistacije i mijesite dok ne dobijete gipko tijesto.
  • 4. Razmrvite tijesto na lim za pečenje obložen papirom za pečenje.
  • 5. Pecite tijesto oko 20 minuta tako da bude hrskavo.
  • 6. Ostavite da se ohladi i narežite nasitno.
  • Posluživanje
  • 1. Nasjeckajte voće i napunite kornete dopola.
  • 2. U smrznutu zdjelu stavite jednaku količinu obiju vrsta sladoleda.
  • 3. Lagano promiješajte. Stavite smjesu u vrećicu za ukrašavanje sa zvjezdastim nastavkom.
  • 4. Sladoled istisnite u kornete i pospite posipom od pistacija te odmah poslužite.

Povezani recepti

Vidi sve