Mekani kolač od svježeg sira, kreme od marelice i moussea od bijele čokolade

Mekani kolač od svježeg sira, kreme od marelice i moussea od bijele čokolade
Povezane emisije:Pecimo s Franciscom MoreiromUključite se: Ponedjeljak 26 Listopad u 09:05 | Ponedjeljak 26 Listopad u 09:35

Opis

Priprema:

Za mousse, zagrijte 100 g poluobranog mlijeka i dodajte 3 listića želatine koju ste prethodno otopili u vodi i ledu. Izlijte smjesu na 200 g bijele čokolade.

Dodajte 300 g tekućeg vrhnja, promiješajte i stavite u hladnjak na 3 sata.

Za kremu, u drugoj posudi ugrijte 200 g umaka od marelice, 25 g šećera pomiješanog s 2 g agar-agra i pustite da proključa.  Maknite s vatre, ulijte smjesu u posudu i stavite u hladnjak na 30 minuta.

Za kolač, promiješajte 50 g vrhnja (35% masnoće), 240 g svježeg sira i 4 žumanjka.

Istucite 3 bjelanjka dok ne dobijete gustu smjesu. Dodajte 60 g šećera.

Ulijte bjelanjke u prethodnu smjesu. Dodajte 20 g brašna i 25 g kukuruznog škroba.

Sve dobro primiješajte i ulijte smjesu u posudu obloženu papirom za pečenje. Posudu prethodno premažite maslacem i pospite brašnom. Stavite u pećnicu na 170° i pecite 15 minuta.

Po kolaču prelijte kremu od marelice i mousse od bijele čokolade. Ukrasite svježim malinama i naribanom bijelom čokoladom.

Sastojci

Za mousse od bijele čokolade

  • 100 g poluobranog mlijeka
  • 200 g komadića bijele čokolade
  • 3 listića želatine
  • 300 g vrhnja, 35% masnoće

 

Za kremu od marelice

  • 200 g umaka od marelice  
  • 25 g šećera
  • 2 g agar-agra

 

Za mekani kolač od svježeg sira

  • 50 g vrhnja, 35% masnoće
  • 240 g tučenog svježeg sira
  • 4 žumanjka
  • 3 bjelanjka
  • 60 g šećera
  • 25 g prosijanog kukuruznog škroba
  • 20 g prosijanog brašna
  • svježe ili suhe marelice, količina po želji (za ukras)
  • bijela čokolada (1 komad za ribanje), količina po želji

Povezani recepti