Mekana palenta sa sotiranim gljivama
Recept iz: Justine Schofield
Neka voda zakipi u multipraktiku ili loncu. Ako koristite multipraktik, dodajte mutilicu I dok mutite usipavajte palentu. (ako ne, samo postupno umiješajte palentu). Dodajte prstohvat soli i kuhajte 30 minuta na 80°C miješajući najmanjom brzinom. Ako kuhate u tradicionalnom loncu, kuhajte isto vrijeme, miješajući svakih 5 minuta.
Za gljive, zagrijte ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri te prepecite slaninu 4-5 minuta prije nego dodate gljive i češnjak. Sotirajte još 5 minuta, a zatim začinite s malo soli i papra. Dodajte peršin.
Kad je palenta kuhana, dodajte maslac, naribani sir i još soli i papra prema ukusu te opet lagano izmiješajte dok se sir i maslac ne rastope.
Žlicom rasporedite palentu na tanjure I poslužite s mješavinom gljiva te malo dodatnog parmezana.
Sastojci
- 200g fine palente (ne instant), najkvalitetnije koju možete naći
- 1L vode
- 100g svježe ribanog parmezana + dodatno za posluživanje
- 40g maslaca
- 1 žlica maslinovog ulja
- 200g slanine, tanko narezane
- 400g miješanih gljiva (šampinjona, smeđih šampinjona, enoki, vrganja), grubo nasjeckanih
- 1 češanj češnjaka, tanko narezan
- 1 šačica peršina, sitno nasjeckanog
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Justine Schofield
Torta od sira s pet sastojaka od malina i čokolade
Recepti Justine Schofield
Alfajores
Recepti Justine Schofield
Baklava Cheesecake
Recepti Justine Schofield
Nabujak od banana
Recepti Justine Schofield
Banoffee Pavlova
Recepti Justine Schofield
Kup od bobica i kreme
Recepti Justine Schofield
Kuglof od maslaca
Recepti Justine Schofield
Desert od bobica
Recepti Justine Schofield
Gusti kolač od karamele
Recepti Justine Schofield
Tartovi od čokolade i džema od višanja