Opis

  1. Kako biste napravili marinadu, u lim za pečenje ili kalup za pečenje stavite med i umak od kamenica. Dodajte čili pahuljice, zvijezde anisa i sol. Zrna crnog papra sameljite i dodajte u marinadu.
  2. Rebarca uvaljajte u marinadu i cijele češnjeve češnjaka zabodite između rebra, zatim ostavite sa strane na barem dva sata. Neće biti na odmet ako ostavite da stoji preko noći.
  3. Rebarca pecite na 160C/Plin 3, otprilike 90 minuta, povremeno ih okrenite u njihovom umaku.
  4. Zatim na 15 minuta pojačajte vatru na 200C, pazite na njih, jer lako zagore. Gotova su kada je meso mekano, ali daleko od padanja s kostiju, a kosti rebarca postanu ljepljiva i skoro pougljena.

Sastojci

  • 6 žlica gušćeg meda
  • 3 pune žlice umaka od kamenica
  • ¼ žličice čili pahuljica
  • 4 cijele zvijezde anisa
  • ¼ žličice soli
  • ¼ žličice crnog papra u zrnu
  • 4 češnja češnjaka
  • 1.5kg mesnatih svinjskih rebarca

Povezani recepti