Na srednjoj temperaturi prokuhati mlijeko, vrhnje, šećer i vaniliju uz redovito miješanje dok se šećer ne rastopi. Zatim skinuti s vatre. Staviti kutljaču vruće smjese u posudu s matcha prahom. Umutiti da se sjedini i zatim ovu smjesu ponovno umutiti u posudu s vrućim vrhnjem.

Staviti po jedan list želatine u hladnu vodu da omekša (ovako se neće lijepiti) na 30 sekunda. Kada omekša, iscijediti višak vode i dodati listove želatine u toplo vrhnje da se rastopi.

Procijediti smjesu u veliku posudu kroz finu cjediljku. Uliti u male, dekorativne čaše. Ohladiti u hladnjaku najmanje 3 sata ili dok se ne stisne.

Ukrasiti jagodama i sezamom prije serviranja

Sastojci

  • 400 ml mlijeka
  • 400 ml vrhnja
  • 1 mahuna vanilije, bez sjemenki
  • 150 g kristal šećera  
  • 1 žlica matcha praha  
  • 2 lista želatine
  • 1 košarica jagoda, sitno nasjeckanih na kockice
  • 1 žlica crnog sezama

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve